Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο





Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο .

ΥΛΙΚΑ
1 Κοτόπουλο
1 κιλό πατάτες
αλάτι πιπέρι
λίγο χυμό λεμονιού
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη ρίγανη
λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγη μουστάρδα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες όπως στην φωτογραφία και της βράζουμε για 10 λεπτά  στην κατσαρόλα με λίγο χυμό λεμονιού αυτό το κάνουμε για να γίνουν τραγανές και για να μην διαλύονται.
Σε ένα ανοξείδωτο ταψί Ρίχνουμε λίγο λάδι  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα. το σκόρδο και την μουστάρδα και  λίγο λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.  Στρώνουμε όμορφα στο ταψί τις πατάτες  και τοποθετούμε το κοτόπουλο στο κέντρο. Περιχύνοντας με τα υλικά  κοτόπουλο και πατάτες.
Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά τον φούρνο μας στους 200°C στον αέρα και ψήνουμε για 1 ώρα

Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος, για να ψηθεί σωστά και να τραγανίσει η πέτσα του κοτόπουλου.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 200°C. Μόλις πάρει χρώμα από την μία πλευρά γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.
Μόλις δείτε ότι έχει ψηθεί καλά απ’ την πλάτη το κοτόπουλο, το γυρνάτε απ’ την άλλη, με το στήθος πια επάνω, όπου και θα μείνει μέχρι το τέλος, ώστε να σερβιριστεί στο τραπέζι με τραγανή πέτσα.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι