FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Μακαρονάδα με σκόρδο και ντοματίνια







Μακαρονάδα με σκόρδο, και ντοματίνια.

Υλικά
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
1 συσκευασία 500 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 πακέτο μακαρόνια 6 νούμερο
Αλάτι πιπέρι
Ζάχαρη
Παρμεζάνα η Πεκορινο τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
1 ποτήρι ζουμί από τα βρασμένα μακαρόνια
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί.

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, κρατάμε ένα ποτήρι από το ζουμί τους ,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Αφού τα σουρώσουμε, βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα και λιώνουμε λίγο βούτυρο τα ρίχνουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 20 δευτερόλεπτα. προσθέτουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3-5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν υγρά τα σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στην συνέχεια ρίχνουμε Στο ζουμί που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια λίγο πελτέ ανακατεύουμε το ρίχνουμε στο τηγάνι αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. πριν τα αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ποσότητα των μακαρονιών που επιθυμούμε μέσα στην σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού αυτή η υπέροχη σάλτσα.
Σερβίρουμε μαζί με τριμμένο τυρί.

Καλή επιτυχία! 
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef AlexiosNikoloutsopoulos






Δεν υπάρχουν σχόλια: