ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ




ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ
600 γραμ- χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (σβέρκο, κοιλιά.)
λίγο Ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό
αλάτι πιπέρι
1Κ/Σ Ζάχαρη
Λίγη ρίγανη
λίγη κρέμα βαλσαμικου ξιδιού
μερικές πιπεριές πράσινες και κόκκινες Φλωρίνης.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά το κρέας και το σουρώνουμε το αλατο-πιπερώνομαι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι να βράσει λίγο για να το ξαφρίσουμε, το ξάφρισμα γίνεται συνήθως στην αρχή του μαγειρέματος και διαρκεί περίπου 10 - 15 λεπτά.
Αφού το ξαφρίσουμε σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και στην συνέχεια ρίχνουμε το βρασμένο κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό! Στην συνέχεια το σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ!!
Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο τηγάνι για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους προσθέτοντας και ένα ποτήρι νερό και αλατο-πιπερώνουμε!!
Τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για περίπου 35λεπτά και πριν το τέλος βάζουμε λίγη ζάχαρη και λίγη κρέμα βαλσαμικου!!
Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν μείνει με το λάδι του!!
Το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές η ρύζι!

Καλή επιτυχία!!

Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef AlexiosNikoloutsopoulos

Συνταγή Τεχνικές 
Chef Alexios Nikoloutsopoulos 
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 
#Chef #PastryChef #pizzaioli





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι