Ριγκατόνι με μανιτάρια
Ριγκατόνι με μανιτάρια.
ΥΛΙΚΑ.
Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
2 ξερά κρεμμύδια.
2-3 σκελίδες σκόρδο.
1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα ότι ποικιλία θέλετε.
Λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο.
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος με τα πολλά λιπαρά.
Αλάτι.
Πιπέρι.
1 συσκευασία ζυμαρικών Ριγκατόνι.
Λίγο μπέικον προαιρετικό.
Εκτέλεση συνταγής.
Ανάβουμε το μάτι του φούρνου. τελευταία σκάλα. Σε ένα
βαθύ τηγάνι αντικολλητικο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο το κομμένο κρεμμύδι και τις
σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε
μέσα τα κομμένα μανιτάρια και τα αλατο πιπερώνουμε και τα αφήνουμε να
μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους αφού γίνει αυτό τα σβήνουμε με ένα μικρό
ποτηράκι λευκό κρασί. Αφού αφήσουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε την
φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και αρκετό μαύρο πιπέρι και
για λίγο δεν ανακατεύουμε για μα μην μας κόψει η κρέμα γάλακτος εναλλακτικά
κουνάμε λίγο το σκεύος. Αφήνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα μανιτάρια να
βράσει για περίπου 10 λεπτά και έπειτα σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να
πάρει την φωτιά του. Τώρα το μπέικον δεν είναι απαραίτητο όποιος θέλει το
ρίχνει στο τέλος η να βράσει με την κρέμα γάλακτος η από πάνω στα μακαρόνια
.διότι είναι λεπτό και δεν θέλουμε να μας πιάσει Βράζουμε τα μακαρόνια η τα
ζυμαρικά που θέλουμε με τις οδηγίες βρασμού πάνω στο πακέτο τα τσιγαρίζουμε με
βούτυρο και προσθέτουμε όσα θέλουμε μέσα στην σάλτσα που έχουμε φτιάξει και
προσθέτουμε τυρί τριμμένο ιταλικής προέλευσης η πεκορινο η τριμμένη γραβιέρα
Νάξου η Κρήτης.
Καλή
επιτυχία!!
Συνταγή δημοσιευμένη
από Chef
AlexiosNikoloutsopoulos
Σχόλια