Πίτσα σπέσιαλ | Pizza Special όλα τα μυστικά για νόστιμη Ιταλική Πίτσα









ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ Για ταψάκι αλουμινένιο πίτσας 40-42cm

ΥΛΙΚΑ για το ζυμάρι
300 γραμ αλεύρι τύπου 00 για πίτσα
100 γραμ νερό χλιαρό (30° – 35° C)
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Υλικά γέμισης πίτσας
Σάλτσας ντομάτας φτιαχτή η έτοιμη
Ρίγανη
Τυρί τριμμένο 300 γραμ
Ζαμπόν
Μπέικον ψιλοκομμένο
πιπεριά πράσινη
Μανιτάρια

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι. Συνεχίζετε και ζυμώνετε για 7 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλά στα χέρια στα δάκτυλα. Στο τέλος ρίχνουμε πάντα το αλάτι και ξανά ζυμώνουμε λίγο Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. και την σκεπάζετε με μια βαμβακερή άσπρη πετσέτα ελαφρώς βρεγμένη.
Αντί να αφήσεις τη ζύμη να φουσκώσει σε θερμό μέρος, κάνε το αντίθετο. Στη Νέα Υόρκη συνηθίζουν να αφήνουν το ζυμάρι να φουσκώσει στο ψυγείο. Είναι αλήθεια. Φτιάξε τη ζύμη σου και άφησέ τη στο ψυγείο για δύο με τρεις μέρες. Βάλε σε ζεστό μέρος να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 με 1 ½ ώρα και στη συνέχεια άπλωσε στο ταψί και ψήσε.

Υλικά για την δική μας σάλτσα ντομάτας
ΥΛΙΚΑ
Τον χυμό από 4 ώριμες ντομάτες
Μια σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο τριμμένο βασιλικό
Λίγη τριμμένη ρίγανη

ΓΙΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΙΣ ΠΙΤΣΑΣ
Το βασικό πρόβλημα στην παρασκευή πίτσας είναι ότι ο φούρνος της κουζίνας στο σπίτι μας δεν… καίει όσο πρέπει! πρώτον θα πρέπει να έχετε τα ταψάκια της πίτσας η μια καλή πέτρα φούρνου αν θέλετε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και τα δυο δεν είναι ακριβά ! υπάρχουν και φόρμες οι οποίες από κάτω έχουν μικρές τρύπες για ιδανικότερο ψήσιμο. σίγουρα οι φούρνοι που Έχουμε ΟΛΟΙ στο σπίτι δεν ψήνουν όπως οι επαγγελματικοί η οι ξύλο φούρνοι και έτσι από κάθε φούρνο σε φούρνο να ξέρετε διαφέρουν οι χρόνοι ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο στο 250°C. Θα πρέπει να έχει πιάσει την θερμοκρασία 20-30 λεπτά πριν ψήσετε τις πίτσες.




Kαλή επιτυχία!


Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef AlexiosNikoloutsopoulos







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι