FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Μοσχάρι λεμονάτο





Μοσχάρι λεμονάτο
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο σε  μέτρια κομμάτια από  σπάλα  ελιά, ή κιλότο.
3 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
150ml ελαιόλαδο
Λίγο κρασί άσπρο για το σβήσιμο
Το χυμό από 2 λεμόνια
Αλάτι πιπέρι
Λίγη ρίγανη
500ml ζωμό κρέατος
2 φύλα δάφνης
Κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (προερετικα)

Εκτέλεση  συνταγής
Πλένουμε πολύ καλά τα κομμάτια από το μοσχάρι και αφού στεγνώνουν τα σκουπίζουμε καλά με λίγο χαρτί κουζίνας
Σε μια μεγάλη καλή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή ένταση τσιγαρίζουμε τα κομμάτια του μοσχαριού και από τις δυο πλευρές δεν χρησιμοποιούμε πιρούνι αλλά μια καλή λαβίδα
Μόλις τα θωρακίσουμε τα βγάζουμε όλα έξω σε μια πιατέλα η ένα ανοξείδωτο σκεύος.
Χαμηλώνουμε την φωτιά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια μας και αρχίζουμε το τσιγάρισμα  και μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια  προσθέτουμε το σκόρδο και αφού το τσιγαρίσουμε και αυτό τα σβήνουμε όλα με το κρασί αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε  το χυμό από τα λεμόνια το ζωμό κρέατος αλάτι πιπέρι  και όταν το φαγητό έχει πάρει βράση ρίχνουμε ξανά μέσα τα κομμάτια από το κρέας. Όταν το φαγητό έχει πάρει βράση, κλείνετε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρεύεται επί τουλάχιστον 1:30 ώρα (έως και 2:00 ή παραπάνω ανάλογα με το κρέας)
15 λεπτά πριν είναι έτοιμο το κρέας ρίχνετε την ρίγανη και το αφήνετε να σιγοβράσει με ανοικτό καπάκι.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με ρύζι η με κοφτό μακαρονάκι η τριβέλια ζυμαρικά η μαζί με τηγανητές πατάτες  η με πολύχρωμο ρύζι
  Για το πολύχρωμο ρύζι
  2 φλ. ρύζι
  1/4 φλ. ελαιολαδο
  1 κρεμμύδι
  1 καρότο
  1 φλ. αρακά
  2 κ.σ. άνηθο
  αλάτι
  φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 3-4′, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζωμό και 2 φλ. ζεστό νερό. Προσθέτουμε τον αρακά. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια και το ρύζι να έχει ρουφήξει όλα τα υγρά. Είναι απαραίτητη η χαμηλή φωτιά για να προλάβει το ρύζι να μαγειρευτεί.
Προς το τέλος, αλατίζουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε να σταθεί το ρύζι για 10′ να τραβήξει την υγρασία του.


Καλή επιτυχία

Συνταγή  δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Δεν υπάρχουν σχόλια: