FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016

Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο






Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο.

Υλικά
1-κιλό μοσχάρι σπάλα κομμένο σε κομμάτια
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
 
 
3 ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
λίγο  ελαιόλαδο
 
2  ξερά κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
 
2 σκελίδες  σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
λίγο μπαχάρι
λίγη κανέλλα
1 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κ.γ. κοφτό ζάχαρη (για τις ντομάτες)
Λίγο νερό
Τυρί για τρίψιμο (κεφαλοτύρι,
μυζήθρα, παρμεζάνα)

Εκτέλεση
Βάζουμε το κρέας να βράση για δέκα λεπτά  και το σουρώνουμε σε  μια ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε λίγο  λάδι και σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουμε καλά το κρέας  τσιγαρίζουμε καλά, γυρίζοντάς το από όλες τις μεριές μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. και στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστή και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα ,τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, ένα ποτήρι ζεστό νερό και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. μαζί με τον πελτέ ντομάτας. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για όσο χρόνο χρειαστεί, περίπου 25-30 λεπτά.
Σε ένα ανοξείδωτο ταψί, ή πυρέξ, ρίχνουμε μέσα το περιεχόμενο της κατσαρόλας, με το κρέας και την σάλτσα, Αφήνουμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε σε  προθερμασμένο φούρνο στους 180 περίπου για μιάμιση ώρα. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, και ρίχνουμε το κριθαράκι, ½ φλ. ελαιόλαδο και μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. προσθέτουμε το κριθαράκι, με τρόπο ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα. Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν έχει εξατμιστεί κατά το βρασμό, προσθέτουμε ζεστό νερό, 2 δάχτυλα πάνω από το κριθαράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄ Προς το τέλος του ψησίματος αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και αφήνουμε για 10΄ στο φούρνο.

Καλή επιτυχία
Συνταγή  δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Δεν υπάρχουν σχόλια: