ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Εκκλησιαστικό ρεπορτάζ
Φωτορεπόρτερ - Οπερατέρ
Films Producer
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ  ΕΝΩΣΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ο Αλέξιος Νικολουτσόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας και κατάγεται από τον Κόροιβο Ηλείας ένα χωριό κοντά στην αρχαία Ιλιδα.

Έχει εργαστεί ως (Φωτορεπόρτερ – Οπερατέρ) 
(Τεχνικός-Ηχολήπτης) και (Ραδιοφωνικός Παραγωγός) σε μεγάλα Ραδιόφωνα και Τηλεοπτικούς σταθμούς της Αθήνας.
Έχει σπουδάσει Πληροφορική ως Τεχνικός Υπολογιστών και Δικτύων όπως και δεύτερης Ειδικότητας Τεχνικού Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.

Με την μαγειρική τέχνη και την Ζαχαροπλαστική ασχολείται από το 1990 και έχει Δίπλωμα  Αρχιμάγειρα Chef και Δίπλωμα Ζαχαροπλάστη Αρτοποιού Pastry Chef.

Έχει εξειδίκευση εκτός από την Ελληνική, στην Ιταλική και Ασιατική κουζίνα.

Έχει συνεργαστεί με μεγάλους Οίκους εστίασης και τροφίμων σε μεγάλα Κέτερινγκ και Ξενοδοχεία των Αθηνών.

Συνεχίζει μέχρι και σήμερα με πολύ ζήλο και αγάπη την Τέχνη της Μαγειρικής ως Μάγειρας και Food blogger. Επίσης Συνεχίζει και Σπουδάζει Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής - 
#pizzaioli

Διαθέτει Τηλεοπτικό Κανάλι και Ιστοσελίδα στο Ιντερνέτ στα οποία παρουσιάζει την Δουλειά του.
Επίσης εδώ και 20 χρόνια ασχολείται με το Εκκλησιαστικό ρεπορτάζ Αρθρογραφώντας σε μεγάλα Εκκλησιαστικά πρακτορεία και στην προσωπική του Ιστοσελίδα.


Στον ελεύθερο χρόνο δημιουργεί νέες Συνταγές και Βίντεο Μαγειρικής.
Μαγειρεύει για τους Φίλους του και την Οικογένεια του.

Η αγάπη του για την φωτογραφία τον οδήγησε στο να είναι επίσημος συνεργάτης της Google στο να προβάλει την χώρα μας την Ελλάδα ως γνήσιος τοπικός οδηγός στου τουριστικούς χάρτες της Google έχοντας στο ενεργητικό του ανεβάσει 6 χιλ φωτογραφίες και σημειώνοντας το ρεκόρ προβόλων φτάνοντας τα 15 εκατομμύρια προβολές από χρήστες του διαδικτύου ανά το κόσμο οι οποίοι ψάχνουν τουριστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς βάση πληροφοριών που προέρχονται και παρέχονται από το φωτογραφικό υλικό. 


Επίσης ασχολείται με την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους σε θέματα Εκκλησιαστικού περιεχόμενου προβάλλοντας την Εκκλησιαστική βυζαντινή Μουσική και Πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας αλλά και τα πρόσωπα που υπηρετούν αυτή  μέσω του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, και είναι Αρωγός στη διάσωση και προβολή της Ελληνικής Πολιτιστικής κληρονομιάς, αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες της Κοινωνίας μέσα από τα βίντεο και τα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης πάντοτε με έγκυρο ρεπορτάζ.






Η τέχνη της γαστρονομίας από τα πανάρχαια χρόνια ακολουθεί πιστά την εξέλιξη της ανθρωπότητας ορίζοντας την ιστορία και τις παραδόσεις ...
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (
chef)
Το επάγγελμα του Τεχνικού Μαγειρικής Τέχνης εντάσσεται στις τέχνες του « ευ ζην» και είναι από τα πιο περιζήτητα στις μέρες μας, αφού οι επιχειρήσεις εστίασης αυξάνονται κι εξειδικεύονται διαρκώς, στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης και των σύγχρονων απαιτήσεων της κοινωνικής ζωής.
 



https://www.facebook.com/Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos/




Μαγειρική είναι η διαδικασία της προετοιμασίας τροφίμων με τη χρήση της θερμότητας. Οι τεχνικές μαγειρέματος και τα συστατικά ποικίλλουν ευρέως σε όλο τον κόσμο, γεγονός που αντανακλά τις μοναδικές περιβαλλοντικές, οικονομικές, και πολιτιστικές παραδόσεις.

Ο τεχνικός μαγειρικής τέχνης χρειάζεται να είναι δραστήριος, γρήγορος και προσεκτικός. Η πρωτοβουλία, η φαντασία και η καλαισθησία, απαιτούνται για τη δημιουργία πρωτότυπων ή παραδοσιακών φαγητών που να διαθέτουν εκτός από καλή γεύση και ελκυστική παρουσίαση. 

Χρειάζεται ακόμα να έχει αναπτυγμένη την αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης και να έχει μεράκι για τη δουλειά του. Η δεξιοτεχνία στα χέρια και η ευαισθησία σε θέματα ατομικής καθαριότητας, προστασίας των τροφών και καθαριότητας του χώρου και των σκευών/εργαλείων που χρησιμοποιεί, θεωρούνται προσόντα για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος.































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι