Λαζάνια ή λιγκουΐνι με σάλτσα Primavera







Το όνομα PRIMAVERA, είναι η ιταλική λέξη για την άνοιξη, αναπαριστά τη θεά της άνοιξης στην αρχαία Ρώμη, η οποία υπόσχεται ανανέωση και πλούσια σοδειά.
Κάθε καλοκαίρι και ειδικά από την άνοιξη συλλέγω διάφορα λαχανικά από τον δικό μου κήπο και από ελευθέρα βοσκοτόπια και μετά με την κατάλληλη επεξεργασία τα προστατεύω και τα διαφυλάττω στον καταψύκτη μου τα οποία άνετα διατηρούνται απολύτως φρέσκα και υγιή και με βρίσκουν την επομένη φορά που θα μαζέψω.
Θρεπτικά και πολύτιμα για τον οργανισμό, τα πράσινα λαχανικά χαρίζουν υγεία και ευεξία. Είναι από τις λίγες τροφές που συσσωρεύουν τόσες πολλές ευεργετικές ιδιότητες και έχουν αναμφισβήτητα, σημαντική διατροφική αξία.



Συνταγή λαζάνια ή λιγκουΐνι με σάλτσα PRIMAVERA

ΥΛΙΚΑ: 

Ποσότητα για 4 άτομα
1 πακέτο λαζάνια ή λιγκουΐνι
150-200 ml ελαιόλαδο
2 ξερά μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
Τριμμένη ντομάτα τον χυμό από 4 ώριμες ντομάτες
1κ/σ πελτέ (προαιρετικό υλικό)
Αλάτι- πιπέρι
ρίγανη
Λίγη ζάχαρη
Λίγο φρέσκο βούτυρο για τα λαζάνια
2 κουταλιές της σούπας αλάτι για τα λαζάνια
Λίγο τυρί για τα μακαρόνια (προτείνουμε τυρί ημισκληρο Τρικάλων) διβάνι. 
ή τυρί Πεκορίνο (Pecorino)


Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τσιγαρίζουμε τα καρότα ,αφού μαλακώσουν και τσιγαριστούν προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια ,όταν τσιγαριστούν και αυτά ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τις κομμένες πιπεριές να τσιγαριστούν και αυτές.
Αφού τελειώσουμε με το τσιγάρισμα όλων των λαχανικών σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό από την τριμμένη ντομάτα τον τσιγαρίζουμε και αυτόν λίγα λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 20 λεπτά.
Στην μέση του χρόνου προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού και η σάλτσα να μείνει με το λάδι μόνο τότε η σάλτσα μας θα είναι έτοιμη.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με τυρί τριμμένο.


Καλή επιτυχία.



Επιμέλεια παρουσίαση Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos
Δείτε αναλυτικά την συνταγή ΚΑΙ σε βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο στο τηλεοπτικό κανάλι
© PCMVideo.WebTV.gr Διαδικτυακή τηλεόραση. https://youtu.be/A0CwPNGo2fo






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι