Μοσχάρι σούπα





Μοσχάρι  σούπα
Η  σούπα μοσχάρι είναι μια ζεστή και θρεπτική, πεντάνοστιμη γευστική συνταγή ειδικά τώρα το χειμώνα, δυναμωτική φαγητό-φάρμακο για τα παιδιά και τους ασθενείς.

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια μοσχάρι  (λαιμός σβέρκο η ελιά) ιδανικό για σούπα βραστό.
250 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια μέτρια
3-4 καρότα
3-4 πατάτες
Λίγο κρασί λευκό η κόκκινο για το σβήσιμο
1 λεμόνι
1 κύβο λαχανικών
1,5 λίτρο ζεστό νερό
Αλάτι-πιπέρι
Λίγο σέλινο (προαιρετικό υλικό)
Λίγο Μπουκοβο (προαιρετικό υλικό)
Λίγο κριθαράκι η ρύζι για την σούπα

*** Εγώ προσωπικά βράζω το φαγητό σε μια πολύ καλή ανοξείδωτη κατσαρόλα, εκεί θα αργήσει  αλλά το φαγητό πιστεύω θα γίνει ποιο νόστιμο και δεν θα χάσει τα συστατικά και τις πρωτεΐνες του.
Εσείς μπορείτε να το βράσετε στην χύτρα ταχύτητας για ποιο γρήγορα.

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα αφού ζεστάνουμε το σκεύος μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στην συνέχεια σοτάρουμε το κρέας και το θωρακίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές χρησιμοποιήστε μια λαβίδα ανοξείδωτη η πλαστική για να γυρίζετε τα κομμάτια του μοσχαριού συνεχίζουμε σοτάροντας  κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά τα καρότα τις πατάτες το σέλινο  και τα σοτάρουμε και αυτά ελαφρός.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
Συνεχίζουμε και ρίχνουμε το ζεστό νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών (αλατο-πιπερώνουμε) ελαφρός και ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγο βράσει περίπου για μια ώρα.
**** όταν πάρει μερικές βράσεις αν θέλετε με ένα κουτάλι το ξαφρίζετε ελαφρώς!! Πολλοί μάγειρες λένε ότι δεν πρέπει να το ξαφρίζουμε διότι χάνετε όλη η ουσία εσείς κατά βούληση κάντε ότι νομίζετε!!
*** (ελέγχουμε αν τα λαχανικά είναι έτοιμα και τα βγάζουμε όλα σε μια πιατέλα διότι το κρέας μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ώρα) όταν το κρέας είναι έτοιμο και αυτό το βγάζουμε στην πιατέλα.
Ρίχνουμε μέσα στο ζουμί που έχει μείνει το χυμό από το λεμόνι βάζουμε και λίγο πιπέρι αν χρειάζεται δοκιμάζουμε και το αλάτι αν χρειάζεται λίγο αλάτι συμπληρώνουμε και ρίχνουμε τον σπόρο βράζουμε περίπου για 10 λεπτά.
Στην πιατέλα που έχουμε βάλει τα λαχανικά και το κρέας ρίχνουμε από επάνω λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και αλατο πιπερώνουμε.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από
Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι