FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016

Πέννες (Αραμπιάτα) με καυτερή σάλτσα





Πέννες (Αραμπιάτα) με καυτερή σάλτσα

Η σάλτσα  «Aραμπιάτα» είναι μια ρωμαϊκή σάλτσα από σκόρδο τομάτες κόκκινη πιπεριά (chili) ελαιόλαδο και βασιλικό.
Ένα υπέροχο φαγητό για τους λάτρεις των καυτερών. Μια ιταλική συνταγή που έγινε παγκοσμίως γνωστή και αγαπήθηκε πολύ. Το «Aραμπιάτα» στα ιταλικά σημαίνει θυμωμένη και ονομάστηκε έτσι για την πολύ καυτερή και δυνατή γεύση της.
Καυτερή πρόταση για σένα που λατρεύεις τα πικάντικα.
Παραδοσιακή ιταλική και απόλυτα χειμωνιάτικη συνταγή
Γιατί μια τόσο πικάντικη μακαρονάδα είναι ότι πρέπει για να ζεσταθείς στο κρύο.

ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια πέννες Primo Gusto
Λίγο ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
4-5 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία ντομάτας ψιλοκομμένη
1 κύβο λαχανικών Knorr
2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε  μικρά κομμάτια
Αλάτι πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
1 κ/σ καυτερό κόκκινο πιπέρι (κατά βούληση ανάλογος πόσο η λίγο καυτερό το θέλετε)
1 κ/σ Μπούκοβο (κατά βούληση ανάλογος πόσο η λίγο καυτερό το θέλετε)
Λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί-για το σβήσιμο
Λίγο τυρί τριμμένο: Παρμεζάνα Πεκορίνο Γραβιέρα
Λίγο Βασιλικό  η μαϊντανό φρέσκο η αποξηραμένο
1 κ/γ ρίγανη
Λίγες ελιές καθαρισμένες ( προαιρετικό υλικό)
Μερικές καυτερές πιπεριές Τσίλι ( προαιρετικό υλικό) για τους λάτρεις των καυτερών.

Εκτέλεση συνταγής
Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στην μεγαλύτερη σκάλα και βάζουμε το σκεύος να ζεσταίνετε, όταν έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και να ασπρίσουν.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το σκόρδο το οποίο το σοτάρουμε και αυτό ελαφρώς, έπειτα ρίχνουμε μέσα τις κόκκινες πιπεριές και τις σοτάρουμε και αυτές οι οποίες πιπεριές χρειάζονται περισσότερο  χρόνο γιατί σαν υλικό είναι λίγο ποιο σκληρές.
Αμέσως προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τις πιπεριές να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Μόλις είναι έτοιμες οι πιπεριές σβήνουμε με λίγο τσίπουρο  η λευκό κρασί, και  ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας μαζί με τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε επίσης τον κύβο λαχανικών  τον οποίο έχουμε λιώσει μέσα σε λίγο ζεστό νερό.
Αμέσως μετά προσθέτουμε το καυτερό κόκκινο πιπέρι μαζί με το Μπούκοβο ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την ρίγανη μαζί με λίγη ζάχαρη σε περίπτωση που ο χυμός ντομάτας είναι λίγο ξινός, ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 με 12 λεπτά, η σάλτσα μας θα είναι έτοιμη όταν μείνει μόνο με το λάδι της.
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου όσον αφορά το χρόνο βρασίματος .
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα σουρώνουμε όση ποσότητα θέλουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μας και πασπαλίζουμε με τυρί το τριμμένο και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά  να δέσουν καλά και προσθέτουμε λίγο τριμμένο βασιλικό η μαϊντανό ότι έχετε και τα δυο ταιριάζουν και ανακατεύουμε καλά ,και σερβίρουμε στο πιάτο μας.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Δεν υπάρχουν σχόλια: