Γρήγορη Γαρίδομακαρονάδα με Λιγκουίνι από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos







Γρήγορη Γαρίδομακαρονάδα με Λιγκουίνι.

Στην αγορά υπάρχουν κυρίως κατεψυγμένες γαρίδες εισαγωγής, μπορείτε όμως να βρείτε και φρέσκιες γαρίδες ελληνικής παραγωγής. Οι γαρίδες χωρίζονται σε νούμερα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ξεκινώντας από τις γαρίδες νούμερο 0 (γνωστές και ως «γαρίδες Ατλαντικού»), οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες (από 100 έως 120 γρ. η καθεμία), μικραίνουν σε μέγεθος όσο μεγαλώνει το νούμερο.
 Οι γαρίδες νούμερο 6 είναι οι πιο μικρές (10-15 γρ. η καθεμία), ενώ η τιμή τους είναι αντίστοιχη του μεγέθους. Τα μεγέθη δεν έχουν βγει έτσι τυχαία αλλά έχουν προέλθει από το παγκόσμιο Ωκεανογραφικό ινστιτούτο.
Οι γαρίδες καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου.

Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε σελήνιο. Το σελήνιο έχει σημαντικές ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας:
Ενδυναμώνει τη γονιμότητα των ανδρών, βελτιώνει την παραγωγή και την κίνηση των σπερματοζωάριων
Συμβάλλει στην παραγωγή των αντισωμάτων, μετά από εμβολιασμούς
Βοηθά στη σύνθεση αντιοξειδωτικών ενζύμων, που προστατεύουν τα κύτταρα και το DNA από τις οξειδωτικές βλάβες του μεταβολισμού
Οι γαρίδες περιέχουν επίσης ωφέλιμες δόσεις ευεργετικών για την υγεία ουσιών, όπως οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες Β12, Β3 (νιακίνη), οι λιποδιαλυτές D και A, τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, ο σίδηρος, ο 
ψευδάργυρος και ο χαλκός.






Υλικά
1 πακέτο γαρίδες κατεψυγμένες
1 πακέτο μακαρόνια λιγκουίνι
1 συσκευασία ντομάτας σε κομμάτια
250 ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μέτρια
3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές κόκκινες η πορτοκαλί χρώμα
Λίγο τσίπουρο η λευκό κρασί
Αλάτι  πιπέρι
1κ/γ πάπρικα γλυκιά
1 μικρό λεμόνι τον χυμό
Λίγο βασιλικό
1κ/σ  ζάχαρη
1 κύβο λαχανικών
Λίγο φρέσκο βούτυρο



Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Και κρατάμε λίγο από το ζουμί των ζυμαρικών σε μια κούπα.
Ταυτόχρονα σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους ρίχνουμε και σοτάρουμε και τις πιπεριές αλατοπιπερώνουμε και τις αφήνουμε  μέχρι να μαλακώσουν και αυτές.
Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με τσίπουρο η με λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί  το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας και τον κύβο λαχανικών μαζί με τον ζωμό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια.
Μόλις πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και λίγο βασιλικό ξερό και ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε και την ζάχαρη.
Ελέγχουμε μετά από λίγο αν χρειάζεται η σάλτσα αλάτι και συμπληρώνουμε. Το ίδιο κάνουμε  και για το μαύρο πιπέρι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά θα είναι έτοιμη όταν μείνει με το λάδι της.
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες περίπου για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά τις αλατο πιπερώνουμε ρίχνουμε λίγο βασιλικό για άρωμα και τις σβήνουμε με τσίπουρο η ούζο η λευκό κρασί, και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από το λεμόνι και το αφήνουμε λίγο και αυτό να εξατμιστεί.
Μόλις είναι έτοιμες τις ρίχνουμε αμέσως μέσα στην σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστούν.
Μετά από λίγο ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα την ποσότητα των ζυμαρικών που θέλουμε μαζί με λίγο φρέσκο βούτυρο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί προσεκτικά.

Σερβίρουμε στο πιάτο μας συνοδεία ενός λευκού κρασιού.



***Προσοχή
Οι γαρίδες δεν χρειάζεται να βράσουν για πολλά λεπτά διότι θα σας ξεραθούν!! Ένα με 2 λεπτά η κάθε πλευρά όταν τις βάζετε είναι κόκκινες μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν άσπρες είναι έτοιμες!!!Την γαρίδα την θωρακίζουμε καλά και μετά είναι έτοιμη!! τραγανή από απέξω και ζουμερή από μέσα. Αν πάρετε γαρίδες μεγάλες με κεφάλι δεν το πετάτε!! Τα κεφάλια έχουν όλη τη ουσία τα βάζουμε μαζί με την σάλτσα να βράσουν και μετά τα αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα θωρακισμένα σώματα.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι