ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ







Το κουνουπίδι λέγεται ότι προέρχεται από το άγριο λάχανο που ευδοκιμούσε στην Ασία. Ανήκει στην ίδια κατηγορία λαχανικών με το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο και συναντάται σε διάφορα μεγέθη, από 15 εκατοστά σε διάμετρο, έως και 12 εκατοστά. Αποτελείται από πολλά συγκεντρωμένα μπουμπούκια λευκού χρώματος, λόγω της προστασίας τους από τα παχιά πράσινα φύλλα που εμποδίζουν να τα φτάσει το φως του ήλιου και το σχηματισμό χλωροφύλλης. Το μέρος του λαχανικού που τρώγεται είναι το ίδιο το λουλούδι, το οποίο καταναλώνεται με διάφορους τρόπους -τουρσί, ωμό, βραστό, στον ατμό κ.ά.. Ωμό, έχει την υψηλότερη διατροφική αξία.

Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος Ψησίματος 40-50 min


ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Ο όρος στα γαλλικά σημαίνει «βελούδο» και χρησιμοποιείται ως χαρακτηριστικό της υφής. Ο όρος χρησιμοποιείται για μια βασική σάλτσα, τη σάλτσα βελουτέ, και για σούπες. Η σάλτσα παρασκευάζεται με ζωμό.Η σούπα μπορεί να είναι αλεσμένη ή δεμένη με κάποιον τρόπο και φιλτραρισμένη ώστε να έχει την επιθυμητή «βελούδινη» υφή.

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1 μέτριο κουνουπίδι
1 πατάτα
2 γλυκοπατάτες 
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι τον χυμό
1 πράσο
Αλάτι πιπέρι
250ml ελαιόλαδο
700 ml ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε καλά το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρές φούντες το αφήνουμε για 15 λεπτά σε νερό με ξύδι έπειτα το αφήνουμε να στεγνώσει καλά.
Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια και το σκόρδο.
Συνεχίζουμε και τσιγαρίζουμε και το πράσο και εν συνεχεία ρίχνουμε για τσιγάρισμα τις γλυκοπατάτες και την πατάτα.
Αφού τσιγαριστούν και αυτά σοτάρουμε και το κουνουπίδι.

Αφού σοτάρουμε και το κουνουπίδι προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά,  χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 με 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά. και αμέσως ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι.

Το βράζουμε αναλόγως το ζουμί που θέλουμε να έχει.
Όταν είναι έτοιμο βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το ειδικό μηχάνημα ΜΠΙΜΕΡ μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί το φαγητό μας αν δεν έχουμε τέτοιο εργαλείο βάζουμε την επιθυμητή ποσότητα που θέλουμε και την κτυπάμε σε ένα μουλτι.
Σερβίρετε ως πρώτο πιάτο η σαν ένα πολύ καλό ορεκτικό.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι