ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ






Το χοιρινό κρέας είναι καλή πηγή βιταμινών, 100γρ χοιρινού δίδουν πάνω από το 50% των αναγκών σε θειαμίνη, πάνω από το 35% νιασίνη, πάνω από 35% σε Β6.
Περιέχει καλές ποσότητες σιδήρου, ψευδαργύρου. Τα 100γρ χοιρινού προσφέρουν 0,7-1,1mg ποιοτικού και καλά απορροφήσιμου σιδήρου και 2,6-2,7mg ψευδαργύρου, δηλαδή το 10% και 25%, αντίστοιχα, των ημερήσιων αναγκών. Ίδια ποσότητα μοσχαριού (100γρ) προσφέρει κοντά στο 20% και 50% των αναγκών μας σε σίδηρο και ψευδάργυρο, αντίστοιχα.

Χοιρινές μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το τετράγωνο κομμάτι της ράχης ονομάζεται καρέ και από εκεί παίρνουμε τις σπαλομπριζόλες και τις μπριζόλες από τα πλευρά, ενώ από το μέρος πάνω από το μπούτι του ζώου παίρνουμε τις κόντρα.
Η λέξη μαρινάδα προέρχεται από την λατινική λέξη marinara που σημαίνει αυτό που προέρχεται από τη θάλασσα ή αυτό που αντέχει στα μεγάλης διάρκειας θαλασσινά ταξίδια.
Αποφασίσατε να μαγειρέψετε κρέας, αλλά θέλετε να του δώσετε μια διαφορετική νότα; Διαλέξτε την καλύτερη μαρινάδα και δημιουργήστε ένα άκρως γευστικό πιάτο.

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ.
ΥΛΙΚΑ
5 μπριζόλες χοιρινές
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
200ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι πιπέρι
1κ/σ γλυκό κόκκινο πιπέρι
1κ/γ ρίγανη
1κ/γ μπουκοβο
1 μικρό νεροπότηρο κόκκινο κρασί
2κ/σ πικάντικη μουστάρδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις μπριζόλες τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κάνουμε μερικές εγκοπές με κοφτερό μαχαίρι, στο σημείο που υπάρχει το λίπος της μπριζόλας, έτσι ώστε να μην μαζέψουν στο ψήσιμο. 
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μουλτι κι τα κτυπάμε ελαφρώς βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τις μπριζόλες και τις περιχύνουμε με την μαριναδα με τα χέρια μας απλώνουμε την μαριναδα να πάει σε όλα τα σημεία του κρέατος.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα 24 ώρες.
Αν της ψήσουμε στον ηλεκτρικό φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200βαθμους και της τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στο πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου γυρίζοντας εναλλάξ και τις δυο πλευρές.
Ετοιμάζουμε την ψησταριά μας και ανάβουμε την φωτιά όταν είναι έτοιμα τα κάρβουνα τα πασπαλίζουμε με λίγη στάχτη για καλύτερο έλεγχο της φωτιάς.
 Η κατάλληλη θερμότητα και ο σωστοί χρόνοι ψησίματος είναι ύψιστης σημασίας όταν θέλουμε να έχουμε ψητό κρέας ζουμερό και μαλακό.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι