FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Χταπόδι: Πώς το καθαρίζουμε και πως μαλακώνει




ο χταπόδι ανήκει στα λεγόμενα κεφαλόποδα από τα οποία αποτελεί περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, με περίπου 300 είδη παντού στον κόσμο. Το χταπόδι απαντάται σε όλους τους ωκεανούς του κόσμου, με μέγεθος που αρχίζει από μόλις λίγα εκατοστά και με αριθμό πλοκαμιών που ποικίλει ανάλογα με το είδος! Έχει συχνά ένα αιχμηρό ράμφος σαν αυτό ενός πουλιού, και οκτώ όπλα ,τα πλοκάμια του,εκτός και αν έχει χάσει κάποιο από αυτά σε κάποια μάχη. Τα περισσότερα είδη χταποδιού έχουν πλοκάμια με στρογγυλές βεντούζες.

Πλένουμε καλά το χταπόδι και το καθαρίζουμε διαχωρίζουμε το κεφάλι την κουκούλα από τα πλοκάμια καθαρίζουμε καλά την κουκούλα και την γυρίζουμε ανάποδα να καθαριστεί και αυτή εσωτερικά και πετάμε το ράμφος του.

Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει μαζί με το κρασί μαζί με το κρεμμύδι κομμένο στα δυο και ένα φύλλο δάφνης τουλάχιστον για 1 ωρα σε χαμηλή φωτιά δεν βάζουμε νερό διότι το χταπόδι βγάζει από μόνο του αρκετό νερό και το κρασί θα το βοηθήσει πολύ να μαλακώσει.

Αφού βράσει και είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει και φυλάμε από το ζουμί του μια κούπα και μετά το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: