FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ










ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Το κλασικό φαγητό του Έλληνα ένα άκρως ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ φαγητό που φέρνει στο μυαλό μας πολλές παιδικές αναμνήσεις.
Συνδυάζετε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και μπόλικο τριμμένο τυράκι μαζί με μια μπύρα παγωμένη ειδικά σε λίγο καιρό που έρχεται το καλοκαίρι.
Ένα γρήγορο νόστιμο φαγητό το οποίο δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και μπορείτε να το ετοιμάσετε μέσα σε μισή ώρα το πολύ 45 λεπτά.
Τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού για κιμά σε αυτήν την περίπτωση είναι τα καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά.

ΥΛΙΚΑ  ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
200 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη
Αλάτι πιπέρι
1 μικρό ποτηράκι άσπρο κρασί για το σβήσιμο
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
1 συσκευασία χυμό ντομάτας
2 κ/γ πελτέ
1κγ ζάχαρη
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
Λίγο τυράκι τριμμένο για τα μακαρόνια (παρμεζάνα πεκορινο η γραβιέρα)
Λίγο (φρέσκο βούτυρο) για το τσιγάρισμα των ζυμαρικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Εάν έχετε κιμά στην κατάψυξη το ξεπαγώνουμε από την προηγούμενη εάν όμως μπορείτε να κόψετε φρέσκο ακόμα καλύτερα. 
Σε μια ανοξείδωτη μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στην συνέχεια ρίχνουμε το κιμά και τον τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις πλευρές μέχρι να αλλάξει χρώμα.
Όταν είναι έτοιμος προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και την πράσινη πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε και αυτά.
Συνεχίζουμε σβήνοντας τον κιμά με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε ρίχνοντας τον χυμό της ντομάτας τον πελτέ βάζουμε το αλάτι το πιπέρι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και το μοσχοκάρυδο όπως και την ζάχαρη.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά θα είναι έτοιμο όταν μείνει μόνο με το λάδι. 
Βράζουμε τα μακαρόνια συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα τσιγαρίζουμε με το φρέσκο βούτυρο.
Για τα μακαρόνια μπορείτε να δείτε μερικές οδηγίες στον παρακάτω σύνδεσμο στην Ιστοσελίδα μου.

http://chefalexios.blogspot.gr/search/label/%CE%9C%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%9A%CE%95%CE%A3%20%CE%A3%CE%A5%CE%9C%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%95%CE%A3%20%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%A4%CE%91%20%CE%9C%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%99%CE%91%20%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%A4%CE%9F%CE%9D%20%CE%A7%CE%A1%CE%9F%CE%9D%CE%9F%20%CE%9A%CE%91%CE%99%20%CE%A4%CE%9F%CE%9D%20%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%A3%CE%9C%CE%9F

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Συνταγή δημοσιευμένη από   Chef Alexios Nikoloutsopoulos








Δεν υπάρχουν σχόλια: