ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ Η ΚΟΡΑΛΑΚΙ








Η νηστεία είναι μια ευκαιρία να αποτοξινωθούμε, να υιοθετήσουμε μια διατροφή πιο υγιεινή και, επίσης, να δοκιμάσουμε ξεχασμένες γεύσεις, με την ελπίδα να συνεχίσουμε να τις συγκαταλέγουμε στο διαιτολόγιό μας και μετά το τέλος της Σαρακοστής.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ Η ΚΟΡΑΛΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα
200ml ελαιόλαδο
3 ξερά κρεμμύδια μέτρια
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία ψιλοκομμένα ντοματακια 500 γραμμάρια
1κ/ς πελτέ
αλάτι πιπέρι
λίγη ζάχαρη
1 σκευασία ζυμαρικά 500 γραμμ
λίγο ζεστό νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια τα αφήνουμε να στεγνώσουν και να στραγγίσουν τα νερά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και μόλις μαλακώσουν και βγάλουν τα υγρά τους σοτάρουμε καλά και τα καλαμάρια.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το πιπέρι τον χυμό από την ντομάτα και το πελτέ και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά.
Όταν πάρει μερικές βράσεις χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ΩΡΑ περίπου.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας μέσα το μακαρονάκι ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε  λίγο νερό το ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει και όταν χρειαστεί προσθέτουμε και το ανάλογο νερό.
Όταν είναι έτοιμο το μακαρονάκι θα το καταλάβετε από την σάλτσα που θα είναι δεμένη ο χρόνος βρασμού του ζυμαρικού είναι 15 με 20 λεπτά αναλόγως τα γούστα.
    
Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι