ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΑΝΑ ΓΑΡΙΔΑ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΙ







ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΙ

Το ρύζι καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 10,000 χρόνια σε 113 χώρες και αποτελεί βασική τροφή για 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν 140,000 ποικιλίες καλλιεργημένου ρυζιού, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον πραγματικό αριθμό. Στην αρχική αναποφλοίωτη μορφή του το ρύζι βρίσκεται σε διάφορα χρώματα, όπως καφέ, κόκκινο, μωβ και μαύρο.
Για πολλούς πολιτισμούς το ρύζι αποτελεί μέρος της κουλτούρας και της παράδοσής τους. Διαφορετικοί πολιτισμοί έχουν διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά τη γεύση, το χρώμα και την ποικιλία του ρυζιού που καταναλώνουν. Πολλές χώρες έχουν δημιουργήσει τις δικές τους χαρακτηριστικές συνταγές με ρύζι, όπως το σούσι, το τηγανητό ρύζι, η παέλια, το ριζότο και τα φασόλια με ρύζι. Επίσης υπάρχουν πολλά γλυκά και ζαχαρωτά που γίνονται με ρύζι.

ΥΛΙΚΑ
250 γραμμ ρύζι για πιλάφι- η ρύζι μπασματι
Μερικά κομμάτια φρέσκο βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι 
1 αυγό ομελέτα
Ι συσκευασία ψίχα καβουριού κομμένη σε κύβους
12 γαρίδες καθαρισμένες κομμένες σε κύβους
1 συσκευασία γλυκόξινη σάλτσα
3 καρότα ψιλοκομμένα σε κύβους
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι αρακά και πιπεριά
1 κονσέρβα ανανά

Εκτέλεση συνταγής

Βράζουμε πρώτα και σουρώνουμε το ρύζι μας.
Βάζουμε το τηγάνι μας να ζεσταθεί στην φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε μέσα το αυγό σε μορφή ομελέτας αφού γίνει η ομελέτα την βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την ψιλοκόβουμε για να είναι έτοιμη να την ρίξουμε στο τέλος.
Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα πρώτα την ψίχα από το καβούρι και στην συνέχεια τις γαρίδες και τα σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά όλα  και σβήνουμε με την γλυκόξινη σάλτσα αφού είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε έξω σε ένα πιάτο.
Στην συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι μια φέτα φρέσκο βούτυρο και σοτάρουμε για αρχή τα καρότα στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις κονσέρβες με το καλαμπόκι και τα σοτάρουμε και αυτά για λίγο.
Όταν όλα είναι έτοιμα με το σοτάρισμα ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι και το σοτάρουμε για λίγο μαζί με όλα τα λαχανικά.
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα τον ανανά και τα σοτάρουμε για λίγο όλα τα υλικά μαζί.
Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα τα θαλασσινά το καβούρι και την γαρίδα και τα σοτάρουμε για λίγο λα μαζί.
Σβήνουμε την φωτιά και στο τέλος ρίχνουμε μέσα την ομελέτα και με την φωτιά που έχει τα σοτάρουμε καλά όλα τα υλικά.
Στο τέλος βάζουμε και αρκετό φρέσκο ψιλοκομμένο πιπέρι και σερβίρουμε σε μπολάκια το πολύ ωραίο και γευστικό αποτέλεσμα.


Καλή επιτυχία


Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι