FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΙΧΑ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ







ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΙΧΑ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια ρύζι για πιλάφι,η Agrino Exotic Ρύζι Μπασμάτι
1 συσκευασία ψίχα καβουριού η μερικές γαρίδες
λίγο ελαιόλαδο η λάδι σόγιας
λίγο φρέσκο βούτυρο 3 κομμάτια μικρά
2 καρότα κομμένα σε καβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
λίγο καλαμπόκι περίπου 3κ/σ
αλάτι πιπέρι
1 αυγό ομελέτα

Λίγο αρακά (προαιρετικό υλικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια κατσαρόλα πρώτα βράζουμε και σουρώνουμε το ρύζι μας.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κομμάτι μικρό φρέσκο βούτυρο βάζουμε επίσης αλάτι και πιπέρι.
Κάνουμε το αυγό ομελέτα και μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε και την κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Έπειτα ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι την ψίχα από το καβούρι η τις γαρίδες και τα θωρακίζουμε το πολύ για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Πάλι στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε εάν χρειαστεί θα ρίξετε ξανά λίγο φρέσκο βούτυρο.
Αφού σοτάρουμε τα λαχανικά ρίχνουμε μέσα το βρασμένο ρύζι βάζουμε φρέσκο τριμμένο ΠΙΠΕΡΙ με τον μήλο αν έχουμε και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά για λίγο!! η φωτιά θα είναι λίγο πάνω από την μέση και όχι τέρμα.
Στο τέλος ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη ομελέτα και τα σοτάρουμε για λίγο όλα μαζί.
Σερβίρουμε στο πιάτο με μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Δεν υπάρχουν σχόλια: