ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ







ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

Όταν το φρέσκο λάχανο από τον κήπο μου συναντά το φρέσκο ντόπιο μοσχάρι. Ένα πολύ νόστιμο και ιδιαίτερο πιάτο το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε.
Συνταγή από τον συγχωρεμένο τον παππού της γυναίκας μου. 
Ο παππούς είχε κήπους με πολλά λάχανα έτσι μετά από δοκιμές κατέληξε σε αυτό το πιάτο συνταγή.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι  - Χτένι σπάλας- σβέρκος ή ελιά 
Το χτένι είναι πολύ μαλακό κρέας με περιεκτικότητα σε κολλαγόνο.
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 λάχανο
αλάτι πιπέρι 
200 ml ελαιόλαδο
4 με 5 ντομάτες τριμμένες
1κ/ς πελτέ
1 ποτηράκι κρασί ροζέ για το σβήσιμο
1 κύβο λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κρέας και από τις δυο πλευρές, στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε και αυτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Τσιγαρίζουμε λίγο τον πελτέ ρίχνουμε μετά την τριμμένη ντομάτα και τον κύβο λαχανικών βάζουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά για να σιγο βράσουμε το κρέας μας.
Αν χρησιμοποιείτε χύτρα θα χρειαστείτε σίγουρα 45 λεπτά αν το κάνετε σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα σίγουρα πάνω από μια ώρα.

Είναι βέβαια αναλόγως και το κρέας εγώ προσωπικά κρέας ψωνίζω μόνο από έναν πολύ έμπιστο χασάπη και φίλο μου για να ξέρω τι τρώω ο οποίος έχει πάντα ντόπια κρέατα και όχι ξένα.
Τα ντόπια μπορεί να είναι λίγο πιο σκληρά  αλλά είναι σίγουρα ποιο νόστιμα.
Αφού λοιπόν είναι έτυμο το κρέας το βγάζουμε από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα και μέσα στο ζουμί  στην σάλτσα που έχει μείνει ρίχνουμε τα μικρά κομμάτια από το λάχανο που έχουμε καθαρίσει και κόψει από πριν σε μικρά κομμάτια.

Και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να μαζέψουν να μαλακώσουν και να βράσουν μαζί με την σάλτσα! θα έχετε το νου σας να μην σας πιάσουν από κάτω εάν έχετε μεγάλη φωτιά.
Όταν ρίξετε μια ικανοποιητική ποσότητα για 4 άτομα θα αφήσετε το λάχανο να σιγοβράσει και να μαλακώσει περίπου θα χρειαστεί μια ώρα αν σας βγάλει νερό θα το αφήσετε λίγο παραπάνω να βράσει.

Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε μέσα το κρέας που το είχαμε βάλει στην πιατέλα και αφήνετε όλο μαζί το φαγητό να μαγειρευτεί για λίγο μαζί με το κρέας.
Σερβίρετε στο πιάτο σας!! αυτό το φαγητό τραβά πολύ φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι