FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΤΥΡΙ





ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΤΥΡΙ

1 παραλληλόγραμμο κομμάτι ημίσκληρο τυρί πάχους 2 εκατοστών.
Τα τυριά που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για μια συνταγή σαγανάκι και είναι οι καλύτερες επιλογές είναι η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι, που είναι σκληρά κίτρινα τυριά, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμποιήσετε  φορμαέλα, χαλούμι ή μαστέλο.

ΥΛΙΚΑ
1 κομμάτι τυρί 
λίγο ελαιόλαδο 
λίγο πιπέρι
1 κομμάτι φρέσκο βούτυρο
λίγο νερό
λίγο αλεύρι
λίγο σουσάμι προαιρετικό υλικό
1 λεμόνι μετά για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ζεσταίνουμε το τηγάνι μας στο δυνατό ρίχνουμε το φρέσκο βούτυρο και το λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
Βάζουμε στο νερό το κομμάτι από το τυρί μετά το περνάμε από το αλεύρι καλά και από τις δυο πλευρές και αν θέλουμε το περνάμε και με σουσάμι.
Το τοποθετούμε στο τηγάνι και το θωρακίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές όταν είναι έτοιμο  και έχει ένα καλό ροδοκόκκινο χρώμα και από τις δυο πλευρές είναι έτοιμο  το βγάζουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε με μπόλικο λεμόνι από επάνω.

Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos




Δεν υπάρχουν σχόλια: