ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ BABY



ΠΙΚΑΝΤΙΚΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ BABY

Άλλο ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα που συνιστούμε σε όσους κάνουν διατροφή και δίαιτα, αλλά και σε όσους δεν έχουν χρόνο και θέλουν κάτι αρκετά καλό και γευστικό και προπάντων γρήγορο.
Πρόκειται για μια πολύ καλή πηγή πρωτείνης. Μας παρέχει το 67% της ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός.
Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Το πιο άλιπο τμήμα του κοτόπουλου είναι το στήθος του το οποίο περιέχει τα μισά λιπαρά από μια χοιρινή μπριζόλα καθαρισμένη από το λίπος.

Το κοτόπουλο  έχει λευκό νόστιμο κρέας, με ελάχιστα λιπαρά ενώ συγκαταλέγεται στη λίστα των πιο υγιεινών και θρεπτικών επιλογών, με μικρή θερμιδική απόδοση αλλά με μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετική δράση. Το κοτόπουλο  έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β6, Β3, Β2, Β12), σίδηρο, φώσφορο και κάλιο (καρδιολογική δράση) που είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε τρυπτοφάνη, αμινοξύ που συμβάλλει στην παραγωγή της σεροτονίνης που με τη σειρά της χαρίζει αισθήματα χαλάρωσης και ευφορίας στον οργανισμό. Περιέχει επίσης ελάχιστα λιπαρά, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο για άτομα που ακολουθούν διατροφικό πρόγραμμα απώλειας βάρους με αυξημένα ποσά άλυπης πρωτεΐνης.



ΥΛΙΚΑ 

1 συσκευασία φτερούγες (από το σουπερ μάρκετ )
100 ml ελαιόλαδο
1 λεμόνι τον χυμό 
Αλάτι
Πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
1κ/σ πικάντικη μουστάρδα
1κ/γ μέλι
Ρίγανη
Μπουκοβο




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φτερούγες και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν καλά.
Βάζουμε τις φτερούγες μέσα σε ένα μεγάλο μπολ  και ρίχνουμε τα υλικά μας, πρώτα το ελαιόλαδο μετά τον χυμό από το λεμόνι το μέλι και μετά την πικάντικη μουστάρδα.
Αμέσως κάνουμε με τα χέρια μας ένα πολύ καλό ανακάτεμα να πάνε όλα τα υλικά παντού.
Στο τέλος προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά πρώτα το αλάτι και το μαύρο πιπέρι μετά την ρίγανη και τελευταία την καπνιστή πάπρικα και το Μπουκοβο και κάνουμε ξανά ένα καλό ανακάτεμα να πάνε παντού όλα τα υλικά πάνω στις φτερούγες.
Ψήνουμε τις φτερούγες καλά και από τις δυο πλευρές γύρω στα  30 - 45 λεπτά αναλόγως που θα τις ψήσετε εγώ προσωπικώς τις ψήνω σε μια μικρή παλιά στρογγυλή ηλεκτρική ψησταριά με αντίσταση η οποία κάνει πολύ καλή δουλειά.
Σερβίρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το ζουμί που έχει βγει από το ψήσιμο και τις τρώμε ζεστές αλλιώς δεν έχει νόημα.




ΥΛΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑΣ

1 μαρούλι
1 ξερό κρεμμύδι
Λίγες ελιές Αγρίνιου
Λίγα φρέσκα Ντοματινια Κρήτης
Λίγο κομμένο αγγούρι
3κ/Σ ελαιόλαδο
2κ/Σ ξύδι βαλσαμικο
Αλάτι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το μαρούλι και το ψιλοκόβουμε σε μια βαθιά πιατέλα σαλάτας, προσθέτουμε το κρεμμύδι το αγγούρι και τα ντοματινια, βάζουμε το ελαιόλαδο ρίχνουμε το ξύδι βάζουμε και το αλάτι μαζί με τις ελιές και κάνουμε ένα πολύ καλό ανακάτεμα να πάνε παντού όλα τα υλικά τα οποία ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους και με τις φτερούγες.


Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι