Χειροποίητα ζουμερά σπιτικά Χάμπουργκερ




Χειροποίητα ζουμερά σπιτικά  Χάμπουργκερ

Τα Χάμπουργκερ είναι ένα δημοφιλές γεύμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους και μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με τις αγαπημένες τηγανιτές πατάτες ρίχνοντας από επάνω κέτσαπ και μουστάρδα και φυσικά πίνοντας το αγαπημένο αναψυκτικό της Coca-Cola






ΥΛΙΚΑ για 2 μπιφτέκια

400 γρ. μοσχαρίσιο κιμά  (ελιά – σπάλα)
50 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας κομμένο μαϊντανό
2 αυγά.
Αλάτι πιπέρι
Θυμάρι
50 ml μπίρας




Εκτέλεση συνταγής
Φροντίστε ο κιμάς να είναι φρέσκος όσο φρέσκος είναι τόσο το καλύτερο.
Για να είναι ζουμερό το μπιφτέκι, πρέπει ο κιμάς να μην είναι στεγνός, αλλά να έχει και λίγο λίπος. 
Σε ένα μπολ βάζω τον κιμά και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά δεν μας πειράζει η σειρά.

Μην πλάθετε τον κιμά  για υπερβολικά αρκετή ώρα γιατί στο τέλος το μείγμα θα γίνει αρκετά σφιχτό. 
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Την ώρα του ψησίματος, είτε στο φούρνο, είτε στο μπάρμπεκιου, για τα πρώτα 3 λεπτά, αφήνουμε τα μπιφτέκια μας ανενόχλητα, ώστε να δέσει η βάση τους και στη συνέχεια να μπορέσουμε να τα γυρίσουμε χωρίς να διαλυθούν. 

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και μια φέτα τυριού για να λιώσει προς το τέλος του ψησίματος. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά και προτού τα σερβίρουμε τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.




Για τα ψωμάκια Χάμπουργκερ  μπορείτε να πάρετε έτοιμα υπάρχουν σε όλα τα σουπερ μάρκετ η αλλιώς να φτιάξετε τα δικά σας.

ΥΛΙΚΑ

400 γρα. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml γάλα ζεστό (όχι καυτό)
30 γραμ. φρέσκο βούτυρο
Λίγο σουσάμι
1 κ/γ αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κ/γ ζάχαρη
1 αυγό για επάλειψη



Εκτέλεση 
Σε μια ανοξείδωτη λεκάνη βάζουμε το γάλα ρίχνουμε την μαγιά και την ζάχαρη, συνεχίζουμε με το αλεύρι το βούτυρο και τελευταίο το αλάτι για να μην έρθει σε επαφή με την μαγιά, και ανακατεύετε, μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά και σιγά-σιγά να σχηματιστεί μια μέτρια προς σφικτή ζύμη. 
Ζυμώνετε μέσα στο μπολ για 6 - 7 λεπτά, με τις γροθιές σας, μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει από τα χέρια σας και από τα τοιχώματα του μπολ.

Κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 150 γρ και τα φορμάρουμε σε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. 

Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστεί το αρχικό τους μέγεθος. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200º C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, αν διαθέτει ο φούρνος σας, ψήνετε για 20 - 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ωραία.



Υλικά γέμισης Χάμπουργκερ

1 φέτα τυρί για τοστ
λίγο μαρούλι
1 φέτα λεπτή  στρογγυλή  ντομάτα
λίγη πικάντικη μουστάρδα
λίγη πικάντικη κέτσαπ
1 φέτα λεπτή ξερό κρεμμύδι ( προαιρετικό υλικό)
Αλάτι για την ντομάτα
1 φέτα μπέικον ( προαιρετικό υλικό)


Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι