ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ





Το κολοκύθι (Curcubita pepo) είναι μονοετής καλλιέργεια, με έρπων βλάστηση. Η ρίζα τους είναι πασσαλώδης και φθάνει σε βάθος 40-50 cm. Απ’ αυτήν ξεκινούν πολλές πλευρικές που αναπτύσσονται πλάγια και προς τα κάτω. Τα άνθη του είναι δικλινή και σπανιότερα ερμαφρόδιτα. Έχουν μεγάλο μέγεθος και είναι κίτρινα. Τα αρσενικά καταναλώνονται και σαν λαχανικά, είναι περισσότερα από τα θηλυκά και βρίσκονται στο κέντρο των φυτών αντίθετα από τα θηλυκά που βρίσκονται στην περιφέρεια σε βλαστούς τρίτης τάξεως και πάνω.

Τα κολοκυθάκια αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο της καθημερινής μας διατροφής. Μπορεί να μην έχουν πληθώρα  θρεπτικών συστατικών όπως άλλα λαχανικά, ωστόσο είναι εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες ενώ πλούσια σε βιταμίνες.

Οι κολοκυθιές είναι ένα από τα πιο εύκολα στην καλλιέργεια φυτά. Τα κολοκυθάκια έρχονται σε ποικιλία μεγεθών, χρωμάτων και σχημάτων. Κατά κανόνα κάθε κολοκυθιά παράγει μεγάλο αριθμό από κολοκυθάκια.






ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΜΕ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ.
Το συγκεκριμένο πιάτο ενδέχεται να το βρείτε σε πολλές άλλες παραλλαγές.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθια μέτρια
4 αυγά
200 ml ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο
Αλάτι 
Πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Διαλέγουμε μέτρια κολοκυθάκια  πλένουμε καλά τα κολοκύθια και αφού στεγνώσουν τα κόβουμε σε ροδέλες.
Έχουμε βάλει στο τηγάνι το ελαιόλαδο και λίγο φρέσκο βούτυρο.

Μόλις έρθει το τηγάνι στην απαραίτητη θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια.
Έπειτα τις τσιγαρίζουμε καλά και από τις δύο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μόλις πάρουν  χρώμα βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα μπολ  σπάμε τα αυγά και τα κτυπάμε τα καλά να γίνουν ομελέτα, και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια.
Όταν ρίξουμε μέσα την ομελέτα χαμηλώνουμε την φωτιά και έχουμε το νου μας  διότι η ομελέτα δεν θέλει πολύ ΩΡΑ κάνουμε ένα σταυρό με την κουτάλα μας και χωρίζουμε στα τέσσερα την ομελέτα με τα κολοκυθάκια και τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.

Μόλις η ομελέτα έχει πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε να πάρει την φωτιά του.





Σερβίρουμε ζεστό στο πιάτο με φρέσκο χωριάτικο ψωμί.
Συνοδεύουμε με φέτα η σαλάτα εποχής.

Καλή επιτυχία.

Συνταγή  δημοσιευμένη
Επιμέλεια παρουσίαση  Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι