FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ





Δημοσιεύω ακόμα μια συνταγή:  για νέους χρήστες.

Το συγκεκριμένο πιάτο απευθύνετε πάλι σε όσους δεν  έχουν πολύ χρόνο με πιεσμένα ωράρια και έχουν την όρεξη και θέλουν να ασχοληθούν με την κουζίνα όταν βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα και θέλουν κάτι πολύ γρήγορο εύκολο και συγχρόνως γευστικό και υγιεινό.
Τα υλικά είναι πολύ εύκολα τα βρίσκεται παντού σε όλα τα σουπερ μάρκετ και δεν θα σπαταλήσετε πολλά χρήματα για να τα αγοράσετε.
Το πιάτο δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας ούτε βέβαια και μεγάλη προετοιμασία.

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ




ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια  φιλέτο  κοτόπουλο 
1 συσκευασία ρύζι  η ρύζι parboiled 10λεπτο με μαγειρικό σακουλάκι uncle ben's (1kg)
1 έτοιμη συσκευασία 1 βάζο Γλυκόξινη Σάλτσα  uncle ben's με ανανά.
λίγο φρέσκο βούτυρο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι
1 μικρή κονσέρβα( καλαμπόκι αρακά πιπεριά)
( προαιρετικό υλικό)





ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε καλά και στεγνώνουμε τα φιλετάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο βάζουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά τα φιλετάκια και τα θωρακίζουμε καλά και από τις δυο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρώμα.
Βάζουμε το πιπέρι και το αλάτι.


Αμέσως χαμηλώνουμε την φωτιά μετά ρίχνουμε μέσα την έτοιμη σάλτσα και τα αφήνουμε όλα να σιγοβράσουν για 6 λεπτά σβήνουμε το μάτι και είναι έτοιμα.



Σε ένα άλλο κατσαρόλι βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.



Και αφού σουρώσουμε το ρύζι ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο για έχτρα γεύση.

Αν έχουμε ρύζι με μαγειρικό σακουλάκι για ποιο ευκολία, βράζουμε για 10-12 λεπτά προσθέτοντας λίγο αλάτι  και μετά σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με την σάλτσα.

Επίσης αν θέλετε να κάνετε το ρύζι λίγο ποιο νόστιμο και εμφανίσιμο θα βάλετε μέσα στο ρύζι το μείγμα από την μικρή κονσέρβα που περιέχει καλαμπόκι αρακά και πιπεριά.




Καλή επιτυχία.

Συνταγή  δημοσιευμένη

Επιμέλεια παρουσίαση  Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: