FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Χοιρινές μπριζόλες παίρνουμε από το λαιμό και από τη ράχη του χοιρινού. Το τετράγωνο κομμάτι της ράχης ονομάζεται καρέ και από εκεί παίρνουμε τις σπαλομπριζόλες και τις μπριζόλες από τα πλευρά, ενώ από το μέρος πάνω από το μπούτι του ζώου παίρνουμε τις κόντρα.

Η λέξη μαρινάδα προέρχεται από την λατινική λέξη marinara που σημαίνει αυτό που προέρχεται από τη θάλασσα ή αυτό που αντέχει στα μεγάλης διάρκειας θαλασσινά ταξίδια.

Αποφασίσατε να μαγειρέψετε κρέας, αλλά θέλετε να του δώσετε μια διαφορετική νότα; Διαλέξτε την καλύτερη μαρινάδα και δημιουργήστε ένα άκρως γευστικό πιάτο.




ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ.

ΥΛΙΚΑ
4-5 μπριζόλες χοιρινές ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
200ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι πιπέρι
1κ/σ γλυκό κόκκινο πιπέρι
1κ/γ ρίγανη
1κ/γ μπουκοβο
1 μικρό νεροπότηρο κόκκινο κρασί

2κ/σ πικάντικη μουστάρδα
1κ/σ μέλι 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις μπριζόλες τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κάνουμε μερικές εγκοπές με κοφτερό μαχαίρι, στο σημείο που υπάρχει το λίπος της μπριζόλας, έτσι ώστε να μην μαζέψουν στο ψήσιμο. 

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μουλτι κι τα κτυπάμε ελαφρώς βάζουμε σε ένα μικρό μπολ τις μπριζόλες και τις περιχύνουμε με την μαριναδα με τα χέρια μας απλώνουμε την μαριναδα να πάει σε όλα τα σημεία του κρέατος.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα 24 ώρες.

Βγάζουμε τις μπριζόλες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

 Στον ηλεκτρικό φούρνο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς για 15min και της τοποθετούμε σε λαδόκολλα (Προαιρετικό). 
Ψήνουμε στο πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς γυρίζοντας εναλλάξ και τις δυο πλευρές.



1-Φροντίστε να υπάρχει αρκετός χώρος στο ταψί και μην στριμώχνετε τις μπριζόλες μεταξύ τους.

2- Μη γυρίζετε τις μπριζόλες συνέχεια, παρά μόνο αφού έχουν σχηματίσει ένα ξηρό στρώμα στη μια πλευρά. Τότε μόνο είναι έτοιμες να τις γυρίσετε για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

3- Προθερμάνετε το φούρνο ή την πλάκα ψησίματος ή τα κάρβουνα στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία.

4- Μην πιέζετε το κρέας πάνω στη σχάρα. Αυτό συντελεί στην απώλεια των χυμών του με αποτέλεσμα σκληρό και στεγνό κρέας.

5-Η χοιρινή μπριζόλα, όπως και όλες οι μπριζόλες, πρέπει να ψήνεται με το κόκκαλο. Το κρέας που ακουμπάει στο κόκκαλο έχει την περισσότερη νοστιμιά. 

6-Αφού τελειώσετε με το ψήσιμο, τυλίξτε την μπριζόλα με αλουμινόχαρτο και αφήστε την να ξεκουραστεί για περίπου πέντε λεπτά στον πάγκο της κουζίνας. Με αυτόν τον τρόπο θα τη βοηθήσετε να διατηρήσει τους χυμούς της.


Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Δεν υπάρχουν σχόλια: