Το φαγητό της μαμάς ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Μοσχαρίσιο κρέας:
 
Αποτελεί τη βασικότερη πηγή σιδήρου με την καλύτερη βιοδιαθεσιμότητα. Αυτό σημαίνει πως ο σίδηρος που προσλαμβάνεται από το κόκκινο κρέας απορροφάται καλύτερα από το σίδηρο που βρίσκεται στις φυτικές τροφές. 
Τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού για κιμά σε αυτήν την περίπτωση είναι τα καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά.

Το καθημερινό μεσημεριανό μας γεύμα,
περνά σε διαφορετική συνήθεια,
καθώς η ανάγκη για Το Φαγητό Της Μαμάς και την 

υγιεινή διατροφή, μας φέρνει πιο κοντά στο «φαγητό της μαμάς».

Και ποιος δεν έχει τις καλύτερες παιδικές αναμνήσεις  από το συγκεκριμένο φαγητό της μαμάς όλοι μας μεγαλώσαμε με αυτά τα μπιφτέκια και τις πατάτες που τα ετοίμαζε στοργικά η μαμά για τα παιδιά της. 







ΥΛΙΚΑ ποσότητα για 4 άτομα

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
3 ξερά κρεμμύδια
3 αυγά ( τα αυγά μην τα παρεξηγείτε για χοληστερίνη) διαβάστε η ρωτήστε διατροφολόγο- Ιατρό
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα τριμμένη
Λίγο ψίχα ψωμιού χθεσινής ημέρας
5 φρυγανιές τριμμένες 
1 κ/Σ ξύδι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
100ml γάλα φρέσκο
Μερικά φυλλαράκια δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (γλυκό)



Εκτέλεση συνταγής

Πως φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας :

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 60 λεπτά να σφίξει λίγο το μείγμα. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε μπιφτέκια.






Για τις πατάτες φούρνου

Υλικά
1 κιλό πατάτες
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο χυμό ντομάτας
Λίγο χυμό λεμονιού
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Λίγη μουστάρδα




Εκτέλεση.
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά της πατάτες και τις κόβουμε αναλόγως το σχήμα που επιθυμούμε. Για να γλυτώσουμε χρόνο στο ψήσιμο αλλά και να κρατήσουμε ποιο καλές της πατάτες σε μορφή αλλά και για να γίνουν ποιο τραγανές θα σας πω ένα μυστικό το οποίο κάνουμε εμείς οι μάγειροι στα ξενοδοχεία η στα εστιατόρια.

Θα βάλετε λοιπόν τις κομμένες πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο χυμό λεμονιού και θα τις βράσετε για 10 λεπτά. Και μετά θα της βάλετε στο ταψί για ψήσιμο.

Σε ένα ανοξείδωτο ταψί τοποθετώ τις βρασμένες πατάτες τις περιχύνω με το ελαιόλαδο και το χυμό ντομάτας και το αλάτι πιπέρι και ρίγανη την μουστάρδα και λίγο χυμό λεμονιού και τις ανακατεύω να πάει παντού το μείγμα.
Προσθέτω τα πλασμένα μπιφτέκια ενδιάμεσα στις πατάτες προσεκτικά να μην τους χαλάσω το σχήμα. Κατά το ψήσιμο αν χρειαστεί το φαγητό λίγο νερό θα συμπληρώσετε μέσα μια κούπα νερό!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ,αντίσταση πάνω κάτω για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το φαγητό.




Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι