FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Λαχταριστά φασολάκια με πατάτες στη κατσαρόλα




Λαχταριστά φασολάκια με πατάτες στη κατσαρόλα

Στην κατηγορία λαδερά φαγητά κατατάσσονται  τα φασολάκια ένα εξαιρετικό καλοκαιρινό φαγητό μεσογειακής κουζίνας με γνήσια ελληνικά παραδοσιακά υλικά.
Τα πράσινα φασολάκια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνες  του συμπλέγματος Β (Β1, Β2), βιταμίνες C, Κ, Α, ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο αλλά και μέταλλα και ιχνοστοιχεία. 
Το φασόλι κατάγεται από την Αμερική, απ'  όπου μεταφέρθηκε στην Ευρώπη, όπου και διαδόθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα Στη χώρα μας διαδόθηκε γύρω στα μέσα του 17ου αιώνα.

Στην Ελλάδα καλλιεργούνται κυρίως στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών, Αχαΐας, Ηλείας Καβάλας, Σερρών, Μεσσηνίας. Φασόλια για παραγωγή σπερμάτων (ξερών φασολιών) καλλιεργούνται στις περιοχές Φλωρίνης, Καστοριάς, Καβάλας, Αιτωλοακαρνανίας, Πρεβέζης.





ΥΛΙΚΑ

1 κιλό φρέσκα φασολάκια
200 ml ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
4-5 ντομάτες Ώριμες η μια συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
1κ/ς πελτέ
3 πατάτες κομμένες σε κυδώνια
3 καρότα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
1κ/γ ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

200 ml ζωμό λαχανικών




ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Πλένουμε πρώτα καλά τα φασολάκια και μετά τα καθαρίζουμε αφαιρώντας τις σκληρές ίνες και τις άκρες.
Βάζετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. 
Προσθέτετε τα φασολάκια, τις πατάτες και τα καρότα, ανακατεύετε, και τα σοτάρετε και αυτά για μερικά λεπτά αμέσως μετά βάζετε τον πελτέ και προσθέτετε τα ντοματακια η το χυμό ντομάτας και το ζωμό λαχανικών μόλις πάρει μερικές βράσεις βάζετε το αλάτι και το πιπέρι το ξυλάκι από την κανέλα την ζάχαρη.

Στο τέλος βάζουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό σκεπάζετε την κατσαρόλα χαμηλώνετε την φωτιά  και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.




Επίσης τα φασολάκια μπορείτε να τα συνδυάσετε και με λίγο κοτόπουλο ένας πολύ κάλος και γευστικός συνδυασμός.


Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: