Pasta primavera



Pasta primavera 

Είμαι μακαρονάς τι να κάνουμε;
Ζυμαρικά primavera, εύκολα και πεντανόστιμα

Το όνομα  PRIMAVERA, είναι η ιταλική λέξη για την άνοιξη, αναπαριστά τη θεά της άνοιξης στην αρχαία Ρώμη, η οποία υπόσχεται ανανέωση και πλούσια σοδειά.

Τα μακαρόνια είναι αδυναμία, είναι η λέξη κλειδί για κάθε σπίτι που θέλει να ετοιμάσει κάτι γρήγορο και γευστικό. Είναι το φαγητό που δεν θα αφήσει το έτερον ήμισυ ασυγκίνητο και σίγουρα νηστικό.
Μία νέα ιταλική επιστημονική έρευνα με επικεφαλής έναν Έλληνα ερευνητή κατέληξε στη διαπίστωση ότι τα ζυμαρικά κακώς έχουν βγάλει την κακή φήμη ότι παχαίνουν και άδικα αποφεύγονται από όσους και όσες θέλουν να αδυνατίσουν.




ΥΛΙΚΑ: 
Ποσότητα για 4 άτομα

1 πακέτο ζυμαρικά  No 6  
150-200 ml ελαιόλαδο
2 ξερά μέτρια κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
4 καρότα κομμένα σε μικρές ροδέλες
4 μέτρια κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε κομμάτια
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί 
Τριμμένη ντομάτα τον χυμό από 4 ώριμες ντομάτες
1κ/σ πελτέ 
Αλάτι- πιπέρι
Μισό ξυλάκι κανέλα
Πάπρικα
Ρίγανη
Λίγη ζάχαρη
Λίγο φρέσκο βούτυρο
1 κύβο λαχανικών

Λίγο βασιλικό αποξηραμένο





Εκτέλεση συνταγής 

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το σκόρδο στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα και τσιγαρίζουμε τα καρότα ,αφού μαλακώσουν και τσιγαριστούν προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια ,όταν τσιγαριστούν και αυτά ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι και τις κομμένες πιπεριές να τσιγαριστούν και αυτές.

Αφού τελειώσουμε με το τσιγάρισμα όλων των λαχανικών σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ και τον χυμό από την τριμμένη ντομάτα τον τσιγαρίζουμε και  αυτόν λίγα λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και την ρίγανη το κύβο λαχανικών  και το ξυλάκι από την κανέλα μετά αμέσως βάζουμε την ζάχαρη και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε την σάλτσα να βράσει για 15-20 λεπτά.

Ανακατεύουμε καλά περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο χρόνος βρασμού και η σάλτσα να μείνει με το λάδι μόνο τότε η σάλτσα μας θα είναι έτοιμη.

 Όταν είναι έτοιμη κλίνουμε το μάτι και προσθέτουμε λίγο φρέσκο βούτυρο, αυτό το κάνουμε για να δέσει περισσότερο η σάλτσα και να δώσουμε μια ιδιαίτερη πινελιά στην γεύση.





Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σερβίρουμε στο πιάτο μαζί με μπόλικο πιπέρι και αποξηραμένο βασιλικό.

Έχει αποδειχτεί ότι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό άρα για 500 γραμμάρια ζυμαρικών χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό.
Μεγάλη λοιπόν κατσαρόλα ευρύχωρη για να μπορούν τα ζυμαρικά να βράζουν με άνεση.

Αλάτι έχει αποδειχτεί ότι για 500 γραμμάρια ζυμαρικών σε 5 λίτρα νερό η ποσότητα  αλάτι που αντιστοιχεί είναι δυο κουταλιές τις σούπας αλάτι.


Επίσης για να μην κολλήσουν στην αρχή δεν χρειάζεται να ρίξετε λάδι αυτό είναι μύθος! Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι για τα πρώτα 5 λεπτά να ανακατεύετε συνεχώς τα ζυμαρικά.




Τα ζυμαρικά τρώγονται πάντα ζεστά μπορείτε να βάλετε αν θέλετε τα πιάτα που θα σερβίρετε να τα βάλετε για λίγο στο φούρνο να ζεσταθούν στους 60 βαθμούς αυτό κάνουν οι Ιταλοί.

Καλή επιτυχία.

Συνταγή  δημοσιευμένη
Επιμέλεια παρουσίαση  Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι