FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ





ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ

Τα κεφτεδακια σε όλους φέρνουν ανάμεικτα συναισθήματα από την παιδική τους ηλικία.
Θυμίζουν εκδρομές και μπάνια στην θάλασσα γενικά στην έξοχη που μας πήγαιναν οι γονείς μας στα  παιδικά μας χρόνια.




ΥΛΙΚΑ  για 4 άτομα

800 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο μια φορά περασμένος από τη μηχανή του κιμά
Λάπα Προσφέρει πολύ καλής ποιότητας κιμά, με λίγο λίπος. 
1 πιπεριά πράσινη τριμμένη
2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
Αλάτι
Πιπέρι
1κ/γ ζάχαρη
λίγο Κύμινο
Μισή φρατζόλα χθεσινό η προχθεσινό ψωμί μόνο την ψίχα
3 σκελίδες σκόρδο
λίγη Κανέλα σε σκόνη
1 σφηνάκι ούζο
1 σφηνάκι ξύδι
1 αυγό
3 κ/Σ ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι για το τηγάνισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
λίγο δυόσμο
λίγο μαϊντανό
1 κ/γ ρίγανη
1κ/γ πικάντικη μουστάρδα




Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μικρή λεκάνη γυάλινη η πλαστική βάζουμε τον κιμά του ανοίγουμε μια μικρή λακκούβα και εκεί ρίχνουμε όλα τα υλικά.
Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο στην συντήρηση για 1 ώρα. Έτσι αναδύονται τα αρώματα και ο κιμάς ξεκουράζεται.

Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους κάνουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε και από τις δυο πλευρές.

Βέβαια, για πετυχημένα κεφτεδάκια, μέγαλο ρόλο παίζει και το τηγάνισμα, αλλά και το σκεύος, αφού χρειάζεται ένα μεγάλο τηγάνι.

Έχουμε στο μεταξύ ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε για 3΄4  από κάθε πλευρά.

Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Αν την επόμενη  σας περισσέψουν κεφτέδες φτιάχνετε μια πολύ ωραία σάλτσα ντομάτας τους ρίχνετε μέσα να βράσουν μαζί με την σάλτσα για 5 λεπτά και τους σερβίρετε με ρύζι η με τηγανιτές πατάτες.



Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos




Δεν υπάρχουν σχόλια: