Μπριζόλες χοιρινές με χυμό πορτοκαλιού και μέλι μαζί με κυδωνατες πατάτες




Μπριζόλες χοιρινές με χυμό πορτοκαλιού και μέλι από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Το θαυματουργό πορτοκάλι. 

Εδώ ο χυμός πορτοκαλιού δίνει την απαραίτητη οξύτητα που χρειαζόμαστε για να μετριαστεί η αίσθηση του λιπαρού και να αρωματιστεί ευχάριστα το κρέας και το πιάτο μας. 
Όλοι μας σίγουρα θα θέλαμε η μπριζόλα μας να είναι μαλακιά και πολύ γευστική και ζουμερή χωρίς να μυρίζει κρεατίλας.

Αυτό λοιπόν μπορούμε να το επιτύχουμε  με τον παρακάτω συνδυασμό απλών μπαχαρικών και ποιο συγκεκριμένα με την προσθήκη φρέσκου χυμού πορτοκαλιού σε συνδυασμό με λίγο μέλι τα ποια θα αποτελέσουν την μαρίναδα μας.

Δεν θα χρειαστεί να κάνετε επιλογή σημείου κρέατος ούτε ιδιαίτερη προετοιμασία από το βράδυ. Το μυστικό κρύβετε σε όλο αυτό το ζουμάκι που βλέπετε που αποτελείτε από φρέσκο χυμό πορτοκάλι μέλι και απλά μυρωδικά όπως ρίγανη!!!

Κατά την διάρκεια του ψησίματος η μπριζόλα και οι πατάτες ρουφούν από αυτό το ζουμί συνεχώς με αποτέλεσμα να γίνει πολύ ζουμερή η μπριζόλα και η πατάτα με υπέροχη γλυκιά γεύση!!

Το πορτοκάλι παιδιά τις κάνει τις μπριζόλες πολύ ζουμερές και μαλακές και παίρνει τελείως την μυρωδιά του χοιρινού και δίνει άλλο επίπεδο στο κρέας……………. θα το διαπιστώσετε και θα μείνετε πολύ ευχαριστημένοι.






Υλικά

4- 5  χοιρινές μπριζόλες |Ανεξαρτήτου σημείου
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγη ρίγανη
1-2  μεγάλα πορτοκάλια τον χυμό
1κ/σ μέλι
Λίγη μουστάρδα
Λίγη πάπρικα γλυκιά η γλυκό κόκκινο πιπέρι
Μπουκοβο (προαιρετικό υλικό)
Μερικές πατάτες κομμένες κυδωνατες

1 μεγάλο κρεμμύδι στη μέση 




Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.

Τις τοποθετούμε στο ταψί μας και τις αλείφουμε με τα χέρια με το ελαιόλαδο καλά και από τις δυο πλευρές.




Στην συνέχεια τις αλατο πιπερώνουμε καλά και από τις δυο πλευρές προσθέτοντας και την ρίγανη και Αλείφουμε τις μπριζόλες με λίγη μουστάρδα.

Αμέσως ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα και πασπαλίζουμε παντού με το μπουκοβο, αυτά τα δυο υλικά θα δώσουν στο κρέας ένα μικρό τόνο πικάντικης γεύσης.




Στύβουμε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέτουμε μέσα το μέλι ανακατεύουμε καλά και με αυτό ραντίζουμε τις μπριζόλες από επάνω όσο μένει το ρίχνουμε μέσα στο ταψί στον πάτο για να τραβούν από εκεί οι μπριζόλες έτσι με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε την κατάλληλη υγρασία για το κρέας μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω για μιάμιση ώρα 1:30 στους 230 βαθμούς.

Έχουμε το νου μας μόνο στο γύρισμα κάθε πλευράς, όταν πάρει καλό χρώμα γυρίζουμε και την άλλη πλευρά  αυτό μπορεί να το επαναλάβουμε μερικές φορές!!!




Όταν τις γυρίσουμε για πρώτη φορά μπορούμε τότε να βάλουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει στην μέση!!






Καλή επιτυχία


Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι