Τρικολόρε Πέννες 4 τυριά με μανιτάρια | Four Cheese Penne Pasta Recipes




Τρικολόρε Πέννες 4 τυριά με μανιτάρια | Four Cheese Penne Pasta Recipes

Τα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας. Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα, είναι μικρή, καθώς αποτελούνται κυρίως από νερό (90%).

Ως προς τα μακροθρεπτικά συστατικά τους, τα μανιτάρια αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος, της ξηράς τους ουσίας (10%), από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, πολύ ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωϊκών πρωτεϊνών.
Για την κατασκευή της συγκεκριμένης συνταγής θα χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά της εταιρίας  Barilla.

Τα Mezze Penne Tricolore αποτελούν μια μοναδική παραλλαγή των Penne Rigate αφού η γεύση της τομάτας και του σπανακιού εμπλουτίζει γευστικά το ζυμαρικό. Αποτελεί μια μοναδική γευστική πανδαισία όπου μπορεί να δώσει στο τραπέζι μια μοναδική νότα και χρωματική ζωντάνια.
Αποτελεί ιδανική επιλογή για λαχανικά αφού συνδυάζεται με ιδανικό τρόπο, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συνοδευτικό με πολλές παραλλαγές.

H Barilla είναι μια ιταλική εταιρεία τροφίμων, και εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένεια που την ίδρυσε το 1877. Είναι η κορυφαία ιταλική εταιρεία στην παραγωγή ζυμαρικών και σαλτσών και ένας παγκόσμιος ηγέτης, με παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες.

Ο αριθμός των διαφορετικών ζυμαρικών που υπάρχουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Τα είδη των ζυμαρικών ξεπερνούν με βεβαιότητα τα 100, ενώ αν συνυπολογίσουμε και τις μικρές διαφορές κοπής που παρουσιάζονται σε κάθε τόπο και περιοχή, τότε το νούμερο γίνεται εύκολα τετραψήφιο.




Υλικά – Ingredients  

Πένες Τρικολόρε Barilla (500g)
λίγο φρέσκο βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 συσκευασία λευκά μανιτάρια η σε κονσέρβα
λίγο άσπρο κρασί
2 κούπες γάλα εβαπορέ
200ml κρέμα γάλακτος πλήρες
αλάτι πιπέρι
150 γραμμάρια παρμεζάνα ή παρμιτζάνο-ρετζάνο (Parmigiano-Reggiano) 
100 γραμμάρια  τυρί Ροκφόρ
100 γραμμάρια τυρί έμενταλ 
100 γραμμάρια τυρί  Γκούντα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ ( προαιρετικό υλικό) 
Λίγο αποξηραμένο βασιλικό για το στόλισμα του πιάτου





*** τα μανιτάρια ποτέ δεν τα πλένουμε πάντα μιλώ για τα φρέσκα διότι αποτελούνται από 80% νερό αν λοιπόν τα πλύνουμε θα ρουφήξουν νερό και μετά θα βράζουν πολύ ώρα! αν θέλετε σκουπίζετε με λίγο χαρτί κουζίνας αν έχει πάνω του το μανιτάρι σκόνη από χώμα!





Εκτέλεση - Instructions

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Βάζουμε το σκεύος μας να πάρει θερμοκρασία και βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τα μανιτάρια μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους! το σκόρδο μόλις πάρει καλό χρώμα το αφαιρούμε το έχουμε βάλει μόνο για να αρωματίσει το ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμίσει το αλκοόλ αμέσως μετά βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στη μέση και αμέσως βάζουμε τα τυριά με όποια σειρά εσείς θέλετε! δεν έχει απολύτως καμιά σημασία! Τα τυριά η θα τα έχετε τριμμένα η κομμένα σε μικρούς κύβους.

Αφού λοιπόν έχουμε βάλει όλα τα τυριά αφήνουμε όλο το μείγμα να σιγοβράσει και να λιώσουν όλα τα τυριά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να πήξει καλά ,στο τέλος βάζουμε το μοσχοκάρυδο και το κονιάκ που θα του δώσει ένα άρωμα!

Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα μας διότι τα ζυμαρικά τρώγονται ζεστά και συνοδεύουμε με ένα καλό κρασί Chardonnay και Sauvignon blanc.







Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι