Ζυμαρικά με ΕΛΛΗΝΙΚΟ τόνο ελαιόλαδου και λαχανικά!





Μπορεί σε όσους ασχολούνται με την μαγειρική και γνωρίζουν να τους φανεί αστείο! αλλά σας πληροφορώ ότι γνωρίζω πολύ κόσμο που ούτε ένα βραστό αυγό δεν μπορεί να φτιάξει  έτσι λοιπόν με αυτό το πιάτο θέλουμε λίγο να βοηθήσουμε κάποιους στο να αρχίσουν να ασχολούνται με την μαγειρική διότι θα ωφεληθούν και στην τσέπη τους αλλά κυρίως στην υγεία τους δείχνοντας μα πόσο απλά μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πολύ καλό συνδυασμό γεύσεων με λίγα απλά υλικά χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας. 

Το συγκεκριμένο πιάτο που σας προτείνουμε απευθύνετε κυρίως σε όσους δεν έχουν πολύ χρόνο λόγο κουραστικού ωραρίου στην δουλειά τους η είναι νέοι στην μαγειρική και δεν γνωρίζουν πολλά πράγματα και θέλουν να φτιάξουν κάτι πολύ γρήγορο εύκολο και να είναι κυρίως πολύ γευστικό.

Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και για τα παιδιά σας διότι είναι ένα αθώο πιάτο αρκετά υγιεινό εύκολο και πολύ γευστικό το οποίο γίνετε γρήγορα και εύκολα με απλά υλικά που τα αγοράζετε σε πολλά σουπερ μάρκετ. 

Ένα πιάτο που μπορείτε να το γευτείτε και κρύο σαν σαλάτα ζυμαρικών.



Υλικά – Ingredients

1 συσκευασία ζυμαρικών (στην δική μας περίπτωση χρησιμοποιούμε κοραλάκι)
1 κονσέρβα τόνου σε ελαιόλαδο ( προτείνουμε τόνο ΤΡΑΤΑ ελληνικό πολύ καλό προϊόν) 
1 κονσέρβα καλαμπόκι
λίγη ντομάτα η ντοματινια καθαρισμένα σε κύβους
1 πιπεριά Φλωρίνης
Αλάτι πιπέρι
Τυρί τριμμένο κάποια γραβιέρα ελληνική η κασέρι (  ΤΥΡΙ προαιρετικό υλικό)
Λίγο φρέσκο βούτυρο για τα ζυμαρικά
λίγη μαγιονέζα




Εκτέλεση συνταγής - Instructions

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών χρειαζόμαστε 1 λίτρο νερό άρα για μια συσκευασία ζυμαρικών 500 γραμμάρια θα χρειαστούμε 5 λίτρα νερό και μεγάλη ευρύχωρη ψηλή κατσαρόλα έτσι θέλουν τα ζυμαρικά να μην στριμώχνονται.

Το αλάτι που θα χρειαστεί να ρίξετε όταν αρχίσει να βράζει το νερό είναι για τα 5 λίτρα 2 κουταλιές της σούπας αλάτι.

Τώρα που σας έδωσα τις ποσότητες μπορεί ο καθένας να κάνει τους υπολογισμούς του.
Ο χρόνος βρασμού τον ζυμαρικών αναγράφετε στο πακέτο τώρα αν κάποιος τα θέλει ποιο βρασμένα θα τα αφήσετε περισσότερα λεπτά.

Όταν λοιπόν είναι έτοιμα τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην ίδια κατσαρόλα έτσι όπως είναι ζεστά μαζί με ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο κουνώντας την κατσαρόλα να πάει παντού το βούτυρο και να σοταρίσουμε έτσι τα ζυμαρικά.

Τοποθετούμε την ποσότητα ζυμαρικών που θέλουμε στο πιάτο μας αμέσως ανοίγουμε την κονσέρβα με τον τόνο και την ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά βάζουμε φρέσκο τριμμένο πιπέρι και αμέσως προσθέτουμε το καλαμπόκι ΜΑΖΙ και τις ντομάτες και την πιπεριά  κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα όλα τα υλικά και αν θέλουμε προσθέτουμε την μαγιονέζα και το τριμμένο τυρί.

Ο τόνος, τέλος, είτε ψητός είτε sushi, κάνει ιδανικό wine pairing με κόκκινα κρασιά, με το Αγιωργίτικο και το Pinot Noir να αποδεικνύονται οι καλύτεροι συνοδοί.




Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι