FACE BOOK PINTEREST

FACE BOOK PINTEREST

INSTAGRAM

INSTAGRAM

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

Πατάτες φούρνου με σάλτσα Pesto από λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης




Πατάτες φούρνου με σάλτσα Pesto από λιαστή ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης.

Το πέστο είναι ιταλικό παρασκεύασμα με βάση τα φύλλα του βασιλικού, σκόρδο και ελαιόλαδο  κουκουνάρι και τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα, που πολτοποιούνται ώστε να έχουν υφή σάλτσας. Χρησιμοποιείται ως σάλτσα σε μακαρόνια.Υπάρχουν παραλλαγές του από διάφορες περιοχές της Ιταλίας.

Η σάλτσα πεστο αποτελείτε από φυτικά συστατικά και δίνει μια υπέροχη γεύση στο πιάτο μας, την σάλτσα μπορούμε να την συνδυάσουμε κυρίως με ζυμαρικά αλλά και με πατάτες η πατατάκια.

Την σάλτσα μπορούμε να την αποθηκεύσουμε σε ένα μικρό βάζο μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να την βγάλουμε ξανά όταν την ξαναχρησιμοποιήσουμε.



Υλικά – Ingredients για την σάλτσα  Pesto

100 γραμμάρια λιαστές ντομάτες
100 γραμμάρια πιπεριά Φλωρίνης
3 σκελίδες σκόρδο
100 γραμμάρια γραβιέρα Νάξου
100 ml ελαιόλαδο
1 κ/Σ κουκουνάρι η μερικά φιστίκια Αίγινας
1κ/Σ  ξερό βασιλικό
Αλάτι πιπέρι (αλάτι Ιμαλάιων προαιρετικό υλικό)
1κ/Σ κρέμα  βαλσαμικου
5-6  Ντοματινια



Εκτέλεση συνταγής - Instructions

Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζουμε το σκόρδο μαζί με το ελαιόλαδο και το χτυπάμε καλά να πάρει άρωμα ύστερα βάζουμε τις λιαστές ντομάτες και τις πιπεριές μαζί και  τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια κρέμα.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας τα υπόλοιπα υλικά βάζουμε το κουκουνάρι τα Ντοματινια και  το ξερό βασιλικό το αλάτι και το πιπέρι και την κρέμα βαλσαμικου και τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί να δέσουν καλά!! Τελευταίο πάντα αφήνουμε το τριμμένο τυρί το βάζουμε και αυτό και ξαναχτυπάμε για λίγο
Όση σάλτσα μας μείνει την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο για να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.



Υλικά – Ingredients για της πατάτες

4-5 πατάτες
100ml ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη
Τον χυμό από 3 πορτοκάλια
Λίγη πικάντικη μουστάρδα
1κ/γ μπουκοβο
1κ/γ πάπρικα
Λίγο από το πεστο που έχουμε φτιάξει

1κ/σ μέλι



Εκτέλεση συνταγής - Instructions

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σαν  πατατάκια τις τοποθετούμε στο ταψί βάζουμε το ελαιόλαδο την ρίγανη  και το αλάτι και το πιπέρι και τις ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Αμέσως μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό από τα πορτοκάλια βάζουμε και την μουστάρδα το μπουκοβο και την πάπρικα και στην συνέχεια βάζουμε λίγο πάνω στις πατάτες από το πεστο που έχουμε φτιάξει και κάνουμε πάλι ένα καλό ανακάτεμα.




Ψήνουμε πάντα σε προθερμασμένο φούρνο για μιάμιση ώρα 1.30 στο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς.

Στην μίση ώρα και κάτι παραπάνω γυρίζουμε τις πατάτες να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.

Μόλις έχουν πάρει ένα καλό ροδοκόκκινο χρώμα και είναι έτοιμες θα τις δείτε θα έχουν μείνει με το λάδι, τότε κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να πάρει την φωτιά του.

Σερβίρουμε αμέσως στα πιάτα μας προσθέτουμε από επάνω και λίγο σάλτσα πεστο και ρίχνουμε και λίγο θυμάρι πάνω στις πατάτες.





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια: