Λουκανικόπιτα με μανιτάρια πιπεριά Φλωρίνης και Τρικαλινό Καπνιστό





Λουκανικόπιτα με μανιτάρια, πιπεριά Φλωρίνης και Τρικαλινό Καπνιστό.

Την συγκεκριμένη συνταγή την είδα στην ιστοσελίδα της ΦΑΓΕ και επειδή μου άρεσε πολύ είπα να την φτιάξω να δω αν όντως γίνετε όπως φαίνετε και στο βίντεο.
Μπορείτε και εσείς να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΦΑΓΕ να δείτε την συνταγή ΚΑΙ παρακάτω παραθέτω τις δικες μου φωτογραφίες και το δικό μου βίντεο.
Μια αθώα συνταγή πολύ γευστική μπορείτε να την δώσετε στα παιδιά σας η να την φτιάξετε για ένα πάρτι η γενέθλια.


Υλικά – Ingredients

Υλικά για 2 πίτες:
2 φύλλα σφολιάτας
1 λουκάνικο Φρανκφούρτης, κομμένο σε ροδέλες
2 φέτες μπέικον, κομμένες σε λωρίδες
100 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε λωρίδες
200 γρ. Τρικαλινό Καπνιστό, σε κυβάκια
1 αυγό, χτυπημένο
2 κ.σ. σουσάμι
2 κ.σ. ελαιόλαδο




Εκτέλεση συνταγής – Instructions

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι προσθέτουμε το λουκάνικο, το μπέικον και τα φρέσκα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια.

Μοιράζουμε το μίγμα με το λουκάνικο που ετοιμάσαμε προηγουμένως, τοποθετώντας το στο κέντρο του κάθε φύλλου, κατά μήκος. Αφήνουμε λίγα εκατοστά δεξιά κι αριστερά στις άκρες του φύλλου, χωρίς γέμιση. Πάνω από το μίγμα, βάζουμε τις λωρίδες της πιπεριάς και τα κυβάκια από το Τρικαλινό Καπνιστό.

Ρολάρουμε το κάθε φύλλο ώστε να καλύψει τη γέμιση, φτιάχνοντας έτσι μία πίτα σε μακρόστενο μπαστούνι. Κόβουμε τις άκρες της σφολιάτας που περισσεύουν και πιέζουμε με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.

Αλείφουμε τις πίτες με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Μεταφέρουμε τις πίτες σε αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά





****Μερικές επισημάνσεις επί της συνταγής για καλύτερο αποτέλεσμα!   Αυτά δεν αναφέρονται στην ιστοσελίδα της ΦΑΓΕ.
***Θα πρέπει όμως να προσέξουμε ορισμένα πράγματα διότι στο βίντεο μπορεί να φαίνονται όλα ωραία αλλά στην πραγματικότητα θέλουν περισσότερο προσοχή και εμπειρία.

1 Την έτοιμη ζύμη την βγάζετε αρκετές ώρες από την κατάψυξη για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

2 χρειάζεται αρκετό αλεύρι στην βάση που θα την ανοίξουμε για να μην μας κολλήσει.

3 η πιπεριά Φλωρίνης καλυτέρα να την κόψετε σε μικρά κομματάκια παρά σε μπαστουνάκια διότι έτσι θα διευκολύνει το κλείσιμο της ζύμης.

4 η κάθε ζύμη είναι αρκετά μεγάλη όταν ψηθεί σαν μια φρατζόλα ψωμί και αν την κόψουμε στην μέση άνετα τρώνε 2 άτομα.

5 προσέχετε πολύ να μην βάλετε μεγάλη ποσότητα από γέμιση για να μπορείτε άνετα να διπλώσετε την ζύμη αλλά και για να γίνει ωραία σε σχήμα.

6 όταν τσιγαρίσετε την γέμιση θα χρησιμοποιήσετε πολύ λίγο λάδι διότι βγάζουν και τα λουκάνικα.

Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι