Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών μπέικον και γάλα καρύδας




Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών μπέικον και γάλα καρύδας. 

Τα τορτελίνια είναι ζυμαρικά σε μορφή δαχτυλιδιών, μερικές φορές επίσης περιγράφονται ως "σχήμα ομφαλός ", εξ ου και το εναλλακτικό τους όνομα του "κοιλιακού κουμπιού" ( ombelico ). Είναι συνήθως γεμιστό με ένα μείγμα κρέατος (χοιρινό φιλέτο, προσούτο ) ή τυρί. Αρχικά από την ιταλική περιοχή της Emilia (ιδίως της Μπολόνια και της Modena ), συνήθως σερβίρονται σε ζωμό , είτε από βοδινό, κοτόπουλο είτε και από τα δύο. 

Συσκευασμένα, κατεψυγμένα ή κατεψυγμένα, τορτελίνια και tortelloni (παρόμοιες αλλά μεγαλύτερες, με τυρί και / ή λαχανικά γεμιστά) εμφανίζονται σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ειδικά όταν υπάρχουν μεγάλες ιταλικές κοινότητες. Το Tortellini και το tortelloni κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκές βιομηχανικές γραμμές που προμηθεύουν αγορές στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Οι "νωπές" συσκευασμένες τορτελίνες έχουν συνήθως 7 εβδομάδες ζωής στο ράφι.




Υλικά

1 μικρή συσκευασία μανιτάρια άσπρα
Λίγο βούτυρο
Λίγο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ/γ πελτε
Λίγο τζίντζερ
Αλάτι πιπέρι
Λίγο άσπρο κρασί
1 κούπα μεγάλη ζωμό βοδινού
Λίγο αποξηραμένο βασιλικό
Γάλα καρύδας  200 ml
1 συσκευασία Tortellini  γεμιστά με τυρί.
5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο





Εκτέλεση  συνταγής

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου!

Βάζουμε το σκεύος να έρθει σε θερμοκρασία ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο βάζουμε το μπέικον και το σοτάρουμε ελαφρώς και όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το τηγάνι στην συνέχεια συμπληρώνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε πρώτα τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ύστερα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά! αμέσως μετά σοτάρουμε και το τζιντζερ και αυτό.


Βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και τελευταίο σοτάρουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού προσθέτουμε τον ξερό βασιλικό ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.




Αφού έχει πιεί λίγο τον ζωμό τελευταίο ρίχνουμε το γάλα καρύδας ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για τρία λεπτά! μετά σβήνουμε το μάτι και ρίχνουμε αμέσως μέσα στην σάλτσα τα ζυμαρικά μας ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα σε όλα τα ζυμαρικά και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και σερβίρουμε ζεστό στα πιάτα μας.




Η λιπαρότητα του πιάτου αναζητάει ένα κρασί με υψηλή οξύτητα για να φρεσκάρει τον ουρανίσκο. Το Ασύρτικο της Σαντορίνης αποτελεί top επιλογή και προτιμήστε τη δεξαμενή από το βαρέλι. Ένα καλής ποιότητας Chardonnay με ικανοποιητική οξύτητα θα συνδυαστεί επίσης εξαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε και ένα Sauvignon Blanc.


Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι