Σούπα με γαρίδες και λαχανικά και γάλα καρύδας




Σούπα με γαρίδες και λαχανικά και γάλα καρύδας.

Μια υπέροχη γευστική εύκολη συνταγή στην οποία έχω προσθέσει λίγο υποκατάστατο καβουριού και προαιρετικά noodles. Τα noodles αποτελούν στοιχείο της καθημερινής τροφής των κινέζων από το 5.000 π.χ. είναι τροφή φυτικής προέλευσης και προσφέρουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. 

Τα υλικά των πιάτων της ασιατικής κουζίνας, συνθέτουν ισορροπημένα διατροφικά γεύματα με έμφαση κυρίως στο ρύζι, τα noodles, τα φρέσκα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα όπως το ψάρι, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, η πάπια, καθώς και τα παραδοσιακά μπαχαρικά και βότανα.

Τα noodles και το ρύζι που αποτελούν τη βάση της ασιατικής κουζίνας, παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα noodles μοιάζουν με τον φιδέ και παρασκευάζονται από σιτάρι, ρύζι ή πατάτα.



Ημερολόγιο νηστείας Δεκεμβρίου. Ορθόδοξο Χριστιανικό Νηστειοδρόμιο:

(Πότε νηστεύουμε, λάδι, κρέας, ψάρι, κρασί, γαλακτοκομικά, αυγά)
Από 21 Νοεμβρίου έως 17 Δεκεμβρίου: Τα Σάββατα και τις Κυριακές κατάλυσις ιχθύος.
Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη κατάλυσις ελαίου.

Τις Τετάρτες και τις Παρασκευές χωρίς λάδι, εκτός αν συμπέσουν οι εορτές: 
16ην Νοεμβρίου του Αποστόλου Ματθαίου, την 25ην Νοεμβρίου της Αγίας Αικατερίνης, την 30ην Νοεμβρίου του Αποστόλου Ανδρέου, την 4ην Δεκεμβρίου της Αγίας Βαρβάρας, την 5ην Δεκεμβρίου του Αγίου Σάββα, την 6ην Δεκεμβρίου του Αγίου Νικολάου , την 9ην Δεκεμβρίου της Αγίας Άννης , την 12ην Δεκεμβρίου του Αγίου Σπυρίδωνος, την 15ην Δεκεμβρίου του Αγίου Ελευθερίου, την 17ην του Αγίου Διονυσίου και την 20ην Δεκεμβρίου του Αγίου Ιγνατίου.

Από 18 έως 23 Δεκεμβρίου κατάλυσις ελαίου, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.
Την Παραμονή των Χριστουγέννων 24ην Δεκεμβρίου δεν καταλύομεν έλαιον και οίνον εκτός αν τύχη Σάββατο ή Κυριακή.

Εύκολο | Μερίδες 4 | όχι πολύ ακριβό |30 Προετοιμασία  | 30-40 Μαγείρεμα |

ΥΛΙΚΑ (Ingredients):

λίγο βούτυρο
λίγο ελαιόλαδο
20 γαρίδες καθαρισμένες
λίγο υποκατάστατο καβουριού  (προαιρετικό υλικό)
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1 καρότο ψιλοκομμένο
λίγο καλαμπόκι κονσέρβας
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Ζωμό από κοτόπουλο  (1,5 λίτρο)
αλάτι πιπέρι
Λίγο φρέσκο τζίντζερ 
200 ml γάλα καρύδας 
Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Λίγο κρασί άσπρο η κόκκινο κρασί
1 συσκευασία noodles  (προαιρετικό υλικό)





Για το γαρνίρισμα 

ψιλοκομμένο πράσο
Μπούκοβο (προαιρετικά)
βασιλικός αποξηραμένος



ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

βάζουμε το τηγάνι να έρθει σε θερμοκρασία ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 με 3 λεπτά τις γαρίδες προσθέτοντας λίγο αλάτι πιπέρι και αποξηραμένο βασιλικό.

Βγάζουμε τις γαρίδες όταν είναι έτοιμες συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε ελαφρώς και το υποκατάστατο καβουριού και όταν είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το τηγάνι.





Συνεχίζουμε πάντα στο ίδιο σκεύος και σοτάρουμε τα λαχανικά μας αρχικά με τα ποιο σκληρά βάζουμε την πατάτα και το καρότο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Συνεχίζουμε με το τζιντζερ και το πράσο και τελευταίο το κρεμμύδι με το λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο.

Σβήνουμε ένα λευκό η κόκκινο κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.




Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο από το τηγάνι με τα λαχανικά προσθέτουμε το ζωμό κότας και αφού πάρει μερικές βράσεις δοκιμάζουμε για το αλάτι χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 με 20 λεπτά.

Μερικά λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα βάζουμε το καλαμπόκι  ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού προσθέτουμε μέσα τα κινέζικα ζυμαρικά μας τα noodles  και στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες και το καβούρι! τελευταίο υλικό που βάζουμε είναι το γάλα καρύδας και τα αφήνουμε όλα μαζί να μαγειρευτούν για λίγο.



Σερβίρουμε σε βαθιά μπολάκια και γαρνίρουμε με ξερό βασιλικό αλάτι πιπέρι Μπουκοβο και καλαμπόκι.






*** Προσοχή ο ζωμός πρέπει να είναι γύρω στο 1,5 λίτρο αν είναι για 4 άτομα και τα ζυμαρικά μπορείτε να τα σπάσετε στην μέση και να ρίξετε τα μισά!!  τα noodles βοηθούν πολύ στο γευστικό  αποτέλεσμα προσέχετε όμως όσοι νηστεύουν να πάρετε ζυμαρικά άσπρα και όχι κίτρινου χρώματος διότι περιέχουν μέσα  αυγά!!! Επίσης δείτε στα συστατικά για το καβούρι διότι μερικές φίρμες έχουν μέσα σαν υλικό και μπακαλιάρο ψάρι!! Μπορείτε κάλλιστα το καβούρι να το αφαιρέσετε!

Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι