Μπουτάκια κοτόπουλου μίνι στο φούρνο με πατάτες Baby και πολύχρωμες πιπεριές




Μπουτάκια  μίνι στο φούρνο με πατάτες Baby και πολύχρωμες πιπεριές

Ένα πολύ όμορφο και γευστικό φαγητό χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας το οποίο άνετα μπορείτε να το φτιάξετε για τα μικρά παιδιά σας.
Καλοκαιρινό φαγητό με την προσθήκη άφθονης πολύχρωμης πιπεριάς που γλυκαίνει και νοστιμίζει το κοτόπουλο.

Το κρέας του κοτόπουλου, κατέχει σημαντική θέση στο διαιτολόγιό μας, διότι έχει υψηλή διατροφική αξία, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές θερμίδες, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά.

Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή τα απαραίτητα δομικά υλικά για κυτταρική λειτουργία. Παράλληλα, είναι πτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία αυξάνουν τη χοληστερίνη.

Το κρέας του κοτόπουλου είναι καλή πηγή φωσφόρου και πάρα πολύ καλή πηγή νιασίνης, βιταμίνης Β6 και σεληνίου.



Υλικά

1 συσκευασία   Μπουτάκια από κοτόπουλο MIMIKOS.
1 συσκευασία στρογγυλές πατάτες μικρές baby
4 Πιπεριές  με όλα τα χρώματα
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 λεμόνι
Ρίγανη
3 κ/σ μέλι
Λίγη κέτσαπ
Λίγη πικάντικη μουστάρδα

Λίγο μπέικον για το τέλος




Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε νερό να βράσουν για 15 λεπτά με την προσθήκη λίγο χυμού λεμονιού και αλατιού αυτή την διαδικασία την κάνουμε για να παραμείνουν οι πατάτες γερές και ολόκληρες κατά το ψήσιμο στον φούρνο. 

Τοποθετούμε τα μπουτάκια στο ταψί βάζουμε τα μπαχαρικά και το λαδί προσθέτουμε τις βρασμένες πατάτες ξαναβάζουμε λίγο από τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο ρίχνουμε λίγο χυμό από λεμόνι την μουστάρδα το κέτσαπ και το μέλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί να πάνε παντού τα υλικά.

Δεν χρειάζεται να προσθέσετε καθόλου νερό θα το διαπιστώσετε κατά το ψήσιμο ότι θα έχει υγρά διότι και υγρά θα βγάλουν και οι πιπεριές κατά το ψήσιμο!




Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς στο πάνω κάτω η αντίσταση  και βάζουμε το ταψί μας στο φούρνο στους 220 για 1 ώρα και 30 λεπτά.


Αμέσως καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μεσαία κομμάτια λουρίδες τις οποίες θα τις βάλουμε μέσα στο ταψί αφού περάσουν περίπου τα πρώτα 45 λεπτά δεν τις βάζουμε από την αρχή δοτή θα μας μαυρίσουν δεν θέλουν πολύ ώρα.


Αφού λοιπόν περάσουν τα 45 λεπτά βγάζουμε το ταψί και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα μπουτάκια και στις πατάτες και ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο να συνεχιστεί το μαγείρεμα.
Περίπου 15 λεπτά πριν το τέλος βάζουμε το μπέικον σε λουρίδες ΙΣΑ ΙΣΑ να πάρει χρώμα και να δώσει και αυτό την νοστιμιά του.





Κλείνουμε την θερμοκρασία σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε λίγο να πάρει την φωτιά του και σερβίρουμε αμέσως διότι τρώγετε ζεστό!


Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι