Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.


Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Ακούμε κατά καιρούς διάφορες συνταγές οι οποίες μας υπόσχονται σίγουρη επιτυχία και μας προτρέπουν και λένε να βάλουμε διάφορα υλικά για να μας βγουν τα μπιφτέκια αφράτα μαλακά και πολλά αλλά?????
Εγώ σήμερα θα σας δείξω μια συνταγή για αφράτα ζουμερά κλασικά ελληνικά μπιφτέκια έτσι όπως την έκανε η γιαγιά μου και ύστερα η μητέρα μου είναι μια απλή συνταγή και γίνετε χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας.
Για τα γνήσια μπιφτέκια διαλέγουμε πάντα μοσχαρίσιο κιμά και μόνο. Σας προτείνω μερικά σημεία τα οποία είναι τα ποιο κατάλληλα είναι το καπάκι, η ελιά, η λάπα ή το στήθος, που έχουν λίγο λιπάκι, το οποίο δίνει νοστιμιά.



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
λίγο ελαιόλαδο και έχτρα για το λάδωμα του ταψιού
αλάτι πιπέρι

1 αυγό
λίγη ρίγανη
λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο προχθεσινό ψωμί χωρίς την κόρα μουλιασμένο σε νερό 
1 σφηνάκι ξύδι







Εκτέλεση συνταγής

Παίρνουμε τον κιμά απευθείας από τον χασάπη μας τον τοποθετούμε σε μια πλαστική η ανοξείδωτη λεκάνη προσθέτουμε το προχθεσινό ψωμί να το έχουμε πολύ καλά στραγγίξει βάζουμε  τα κρεμμύδια μας και αρχίζουμε το καλό ανακάτεμα έπειτα βάζουμε την ντομάτα το αλάτι το πιπέρι το αυγό την ρίγανη και το ξύδι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και ξανά αρχίζουμε το ζύμωμα καλό ζύμωμα για 10 λεπτά.

 Μόλις όλα τα υλικά έχουν γίνει ένα μείγμα βάζουμε την λεκάνη στο ψυγείο για μια 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.

βγάζουμε την λεκάνη από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια σε ότι σχήμα θέλουμε στρογγυλά η μακρόστενα και τα τοποθετούμε στο λαδωμένο ταψάκι μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο πάνω κάτω στους 200  βαθμούς για 1 ώρα περίπου.




Σημειώσεις

Τα υγρά από την ντομάτα το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο είναι αυτά που θα δώσουν έξτρα νοστιμιά στα μπιφτέκια, θα τα κρατήσουν αφράτα, ζουμερά και μαλακά.

Δεν χρειάζεται να βάλετε περισσότερα καρυκεύματα και αυγά η τριμμένη φρυγανιά και πολλά αλλά υλικά που λέγονται πολλές φορές, δοκιμάστε αυτήν την απλή συνταγή.

Αφού προσθέσουμε στον κιμά τα υλικά που θα επιλέξαμε πρέπει να ζυμώσουμε το μείγμα καλά, για αρκετά λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να ενωθούν τα υλικά, να διαλυθούν τα άσπρα στίγματα του λίπους και να ενοποιηθούν με τα υπόλοιπα υλικά, το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο και να μη διαλυθεί όταν θα πλάσουμε και ψήσουμε τα μπιφτέκια. 

Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να ψήσουμε όλα τα μπιφτέκια αμέσως, ένας καλός τρόπος αποθήκευσης είναι, αφού τα πλάσουμε, να τα τοποθετήσουμε το ένα πάνω στο άλλο βάζοντας ανάμεσά τους, σαν διαχωριστικό, αντικολλητικό χαρτί και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Διπλώνοντας το ένα πάνω στο άλλο εξοικονομούμε χώρο. Όταν τα χρειαστούμε, μπορούμε εύκολα να τα χρησιμοποιήσουμε.



Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι