Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα.



Μπουτάκια κοτόπουλου κοκκινιστά στη κατσαρόλα.

Το κοτόπουλο αποτελεί τη βάση για πολλές δίαιτες και το ζουμερό σκούρο κρέας από το μπούτι του μπορεί να λειτουργήσει καλά για μια ποικιλία από πιάτα, αποτελώντας υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας.
Το κοτόπουλο αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές πρωτεϊνών, σημαντικών βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β3, η οποία είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των τροφών, την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, του δέρματος και των νεύρων. Η έλλειψη βιταμίνης Β3 μπορεί να προκαλέσει πελλάγρα, μια νόσο που χαρακτηρίζεται από συχνές διάρροιες, δερματοπάθειες, φλεγμονή της στοματικής κοιλότητας και άνοια. Ένα γεύμα κοτόπουλου μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό το 36% των ημερήσιων αναγκών του σε βιταμίνη Β6 και το 72% των ημερήσιων αναγκών του σε βιταμίνη Β3. 


Υλικά

4-6 μπούτια κοτόπουλου
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο λευκό κρασί
Λίγο πελτέ
Ντοματάκια κονκασέ: 1 συσκευασία 500 γρ  Κυκλοφορεί σε κονσέρβα ή σε χάρτινες συσκευασίες 100% φυσικός.
Αλάτι πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
2 φύλλα δάφνης
300 ml ζωμό βοδινού
3 κόκκους μπαχάρι



Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε καλά τα μπούτια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε πολύ καλά με το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και από τις δυο πλευρές  σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε και αυτά, σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ τσιγαρίζουμε τον πελτέ και προσθέτουμε τον χυμό από την ντομάτα μαζί και τον ζωμό μας και όλα τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και αφού πάρει μερικές βράσεις χαμηλώνουμε την φωτιά και ελέγχουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι και το αφήνουμε  για 1 ώρα να σιγοβράσει το φαγητό θα είναι έτοιμο όταν μείνει με το λάδι του και πήξει η σάλτσα τότε βάζουμε στο τέλος και λίγο φρέσκο βούτυρο για να δέσει καλύτερα.







Σερβίρουμε με ρύζι η με πολύ ωραίες τηγανητές πατάτες από την φριτέζα.
Σε αυτή την περίπτωση επιλέγουμε “μαλακά” λευκά κρασιά όπως τα Viognier, Chardonnay, Semillon ή Ροδίτη ή ελαφριά κόκκινα όπως ένα Merlot ή ένα φτηνό Αγιωργίτικο.

Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι