Μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα με ζυμαρικά Ολικής Άλεσης




Μακαρονάδα με τόνο και κόκκινη σάλτσα με ζυμαρικά Ολικής Άλεσης.

Η MISKO, η μεγαλύτερη εταιρία ζυμαρικών στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στις διατροφικές ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, δημιούργησε τα νέα ζυμαρικά Ολικής Άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ συγχρόνως διατηρούν τη νοστιμιά που χαρακτηρίζει πάντα τα προϊόντα MISKO. Τα ζυμαρικά Ολικής Άλεσης, αποτελούν την ιδανική επιλογή για όλους όσους επιθυμούν να συνδυάζουν την υγιεινή διατροφή με την γεύση, προσφέροντας ποικιλία σχημάτων αλλά και πολλές γευστικές προτάσεις πάνω στα πακέτα.
Έτσι λοιπόν, τα ζυμαρικά MISKO Ολικής Άλεσης συνδυάζουν τα θρεπτικά και διατροφικά οφέλη που προσφέρει το φύτρο του σταριού μαζί με την απαράμιλλη γεύση που χαρακτηρίζει όλα τα ζυμαρικά MISKO.



Υλικά

Μία (1) συσκευασία MISKO ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ No6 
2 κονσέρβες Τόνος σε Ελαιόλαδο Trata 
1 συσκευασία 500 τα περίφημα ντοματάκια «Kyknos» 
Λίγο πελτέ
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο φρέσκο βούτυρο
1 μεγάλο κολοκύθι
2 καρότα
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
Μπουκοβο η πιπέρι  καυτερό
Ζωμό λαχανικών η βοδινού 1 ποτήρι
Ξερό βασιλικό για το πιάτο
Κρασί λευκό για το σβήσιμο





Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα για να βράσουμε τα ζυμαρικά μας στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία προσθέτοντας στο νερό λίγο αλάτι, ενώ συγχρόνως βάζουμε το σκεύος να έρθει σε θερμοκρασία και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο για να τσιγαρίσουμε τα πρώτα 2 υλικά που είναι και τα ποιο σκληρά το καρότο και το κολοκύθι.

Στην συνέχεια τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί όταν εξατμιστεί το αλκοόλ τσιγαρίζουμε τον πελτέ και βάζουμε και το μπουκοβο 1 κουταλιά του γλυκού ενώ στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματάκια μαζί με τον ζωμό.

Μόλις πάρει μερικές βράσεις βάζουμε πιπέρι και ελέγχουμε αν χρειάζεται αλάτι αν χρειάζεται βάζουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και Βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά και 5 λεπτά πριν κλείσουμε την φωτιά βάζουμε μέσα τις κονσέρβες του τόνου μαζί με το ελαιόλαδο που έχουν.
Η σάλτσα θα είναι έτοιμη μόλις μείνει με το λάδι της στο τέλος ρίχνουμε και πάλι λίγο φρέσκο βούτυρο για να δέσει ακόμα η σάλτσα.




Αφού είναι έτοιμη η σάλτσα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά μέσα στο σκεύος με την σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά να πάρουν όλα τα ζυμαρικά την ουσία από τα υλικά και αμέσως σερβίρουμε στο πιάτο μας και προσθέτουμε και λίγο ξερό βασιλικό που ταιριάζει απόλυτα με τα ζυμαρικά.

Πολλές συνταγές της Μεσογείου περιέχουν αντσούγιες, όστρακα ή κάποιο άλλο θαλασσινό. Ίσως αυτός είναι κι ο λόγος που οι Μεσογειακοί λαοί δημιουργούν τόσο υπέροχα λευκά κρασιά με γνώμονα την οξύτητα  και συχνά με μια δροσιστική πικράδα. Λευκά κρασιά μετρίου σώματος ταιριάζουν με τις περισσότερες μακαρονάδες θαλασσινών-εκτός κι αν περιέχουν ντομάτα οπότε θα προτιμήσετε ένα ροζέ.

Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι