Αναρτήσεις

Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών μπέικον και γάλα καρύδας

Εικόνα
Τορτελίνια με σάλτσα μανιταριών μπέικον και γάλα καρύδας.  Τα τορτελίνια είναι ζυμαρικά σε μορφή δαχτυλιδιών, μερικές φορές επίσης περιγράφονται ως "σχήμα ομφαλός ", εξ ου και το εναλλακτικό τους όνομα του "κοιλιακού κουμπιού" ( ombelico ). Είναι συνήθως γεμιστό με ένα μείγμα κρέατος (χοιρινό φιλέτο, προσούτο ) ή τυρί. Αρχικά από την ιταλική περιοχή της Emilia (ιδίως της Μπολόνια και της Modena ), συνήθως σερβίρονται σε ζωμό , είτε από βοδινό, κοτόπουλο είτε και από τα δύο.  Συσκευασμένα, κατεψυγμένα ή κατεψυγμένα, τορτελίνια και tortelloni (παρόμοιες αλλά μεγαλύτερες, με τυρί και / ή λαχανικά γεμιστά) εμφανίζονται σε πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, ειδικά όταν υπάρχουν μεγάλες ιταλικές κοινότητες. Το Tortellini και το tortelloni κατασκευάζονται σε ευρωπαϊκές βιομηχανικές γραμμές που προμηθεύουν αγορές στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Οι "νωπές" συσκευασμένες τορτελίνες έχουν συνήθως 7 εβδομάδες ζωής στο ράφι. Υλικά 1 μικρ

Κοτόσουπα με λαχανικά και καλαμπόκι ΜΑΖΙ με κρέμα γάλακτος

Εικόνα
Κοτόσουπα με λαχανικά και καλαμπόκι ΜΑΖΙ με κρέμα γάλακτος. Μια ιδιαίτερη συνταγή για τις χειμωνιάτικες ημέρες σε μια διαφορετική εκτέλεση από την συνηθισμένη κλασική κοτόσουπα που γνωρίζουμε όλοι και σίγουρα αξίζει τον κόπο να την δοκιμάσετε για την υπέροχη γεύση της αλλά και για την ποιότητα των υλικών της.  Υλικά 2 Στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, σε κύβους Λίγο ελαιόλαδο 1 κομμάτι βούτυρο 1 ξερό κρεμμύδι 1 πράσο Λίγο καλαμπόκι 1 πατάτα κανονική Μανιτάρια Αλάτι πιπέρι Λίγο κάρυ Λίγη πάπρικα η γλυκό κόκκινο πιπέρι Χυμό λεμονιού από 2 λεμόνια Αποξηραμένο  Βασιλικό η   μαϊντανό για γαρνίρισμα Κρέμα γάλακτος 200 ml Λίγο λευκό κρασί 1,5 λίτρο ζωμό κότας Μπούκοβο   (προαιρετικό υλικό) Εκτέλεση συνταγής Σε ένα γυάλινο μπολ μαρινάρουμε το κοτόπουλο προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι την πάπρικα και το κάρυ. Βάζουμε το τηγάνι να έρθει σε θερμοκρασία και για αρχή θωρακίζουμε το κοτόπουλο μας μέχρ

Σαλάτα με τόνο ελαιόλαδου μαζί με λαχανικά και μαγιονέζα!

Εικόνα
Σαλάτα με τόνο ελαιόλαδου μαζί με λαχανικά και μαγιονέζα! Τράτα Τόνος σε ελαιόλαδο (2×160 γρ) Επιλέγει και προμηθευόμαστε τον τόνο, καθαρισμένο και προ βρασμένο, από επιλεγμένους προμηθευτές και αφού περάσει από τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους, τοποθετείται στις κονσέρβες. Η προσθήκη ελληνικού ελαιόλαδου στον τόνο δημιουργεί ένα προϊόν ξεχωριστό για την γεύση του αλλά και της θρεπτικής του αξίας. Για τους τόνους και τονοσαλάτες TRATA, χρησιμοποιούνται ψάρια που αλιεύονται γύρω από την περιοχή του Ισημερινού από προσεκτικά επιλεγμένους προμηθευτές που πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας μετά από επιτόπιες επιθεωρήσεις αξιολόγησης της εταιρείας. Υλικά 1 συσκευασία τόνου τράτα με ελαιόλαδο και λαχανικά 1 συσκευασία έτοιμα καθαρισμένα και πλυμένα λαχανικά 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα Λίγα κρουτον Αλάτι πιπέρι Λίγες ελιές Τον χυμό από μισό λεμόνι Λίγες ελιές Εκτέλεση συνταγής Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και τα β

Ρύζι με μανιτάρια και σάλτσα Μαδέρα | Madeira Recipe.

Εικόνα
«Ενισχυμένο» κρασί από την Πορτογαλία με καταγωγή από τα ομώνυμα νησιά. Στη μαγειρική, είναι πασίγνωστη η σάλτσα με το κρασί αυτό, η οποία συνήθως συνοδεύει βαριά κρεατικά. Η Μαδέρα είναι ένας ενισχυμένος οίνος που παρασκευάζεται στα πορτογαλικά νησιά της Μαδέρας , στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής. Η Μαδέρα παράγεται σε ποικίλες μορφές που κυμαίνονται από ξηρά κρασιά που μπορούν να καταναλωθούν μόνα τους ως απεριτίφ σε γλυκά κρασιά που συνήθως καταναλώνονται με επιδόρπιο . Οι φτηνότερες εκδόσεις μαγειρέματος συχνά αρωματοποιούνται με αλάτι και πιπέρι για χρήση στο μαγείρεμα, αλλά αυτές δεν είναι κατάλληλες για κατανάλωση ως ποτό. ΥΛΙΚΑ 1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα άσπρα Μανιτάρια πορτομπέλο  1 κρασί  Madeira, (Μαδέρα) η εναλλακτικά Μαυροδάφνη Πατρών Ελαιόλαδο Βούτυρο 2 ξερά κρεμμύδια μέτρια 3 σκελίδες σκόρδο Βασιλικός Τυρί τριμμένο κίτρινη Μοτσαρελα Αλάτι πιπέρι 1 κούπα ζωμό βοδινού 1 κούπα κρέμα γάλακτος 1 1/2 κούπα κρασί Madeira, (Μαδέρα) η εναλλακτ

Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και σάλτσα Μαδέρα | Chicken Madeira Recipe

Εικόνα
«Ενισχυμένο» κρασί από την Πορτογαλία με καταγωγή από τα ομώνυμα νησιά. Στη μαγειρική, είναι πασίγνωστη η σάλτσα με το κρασί αυτό, η οποία συνήθως συνοδεύει βαριά κρεατικά. Η Μαδέρα (πορτογαλικά: Madeira, προφέρεται Μαδέιρα, επισήμως: Αυτόνομη Περιοχή της Μαδέρας, πορτογαλικά: Região Autónoma da Madeira) είναι ομάδα νήσων στον Ατλαντικό ωκεανό που ανήκουν στην Πορτογαλία. Είναι δημοφιλής προορισμός για τους τουρίστες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, ενώ τα νησιά είναι φημισμένα παγκοσμίως για το κρασί της Μαδέρας. Η Μαδέρα, γνωστή αρχικά στους Ρωμαίους ως «Πορφυρά νησιά», ανακαλύφθηκε εκ νέου (τυχαία) από τους Πορτογάλους ναυτικούς και προσαρτήθηκε στην Πορτογαλία το 1418. Από αυτήν την περίοδο ήταν μια αυτόνομη περιοχή της Πορτογαλίας. Η Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο είναι τα μόνα κατοικημένα νησιά. Αυτά τα νησιά είναι ένα πορτογαλικό αυτόνομο αρχιπέλαγος στο βόρειο Ατλαντικό ωκεανό. Η Μαδέρα είναι ένας ενισχυμένος οίνος που παρασκευάζεται στα πορτογαλικά νησιά της Μαδέρα