Αναρτήσεις

Συνταγή Χταπόδι μπεκρής μεζές

Εικόνα
Μια εύκολη απλή καλοκαιρινή συνταγή για μεζέ χταποδιού!! Εκτός από κόκκινο κρασί για καλυτέρα αποτελέσματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκό κρασί μαυροδάφνη. Η ονομασία μπεκρής μεζές δόθηκε διότι το χταπόδι βράζει και μαλακώνει μέσα στο κρασί Αυτό το καθιστά να είναι πολύ μαλακό και σύγχρονος γευστικό! ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ 1 χταπόδι φρέσκο η κατεψυγμένο γύρω στα 1200 – 1500 γραμμάρια 1 νεροπότηρο κόκκινο γλυκό κρασί η  για το βράσιμο του χταποδιού Βαλσαμικο ξύδι για το σβήσιμο 250ml ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο για το βράσιμο στο χταπόδι Πιπέρι μαύρο  Αλάτι μια πρέζα διότι το χταπόδι αποτελείτε από πολύ αλάτι 3 φύλλα δάφνης  2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα Κρέμα βαλσαμικού Λίγο τριμμένο σκόρδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ Πλένουμε καλά το χταπόδι και το καθαρίζουμε διαχωρίζουμε το κεφάλι την κουκούλα από τα πλοκάμια καθαρίζουμε καλά την κουκούλα και την γυρίζουμε ανάποδα να καθαριστεί και αυτή εσωτερικά και πετάμε το ράμφος του. Το βάζουμε σ

Μπουτάκια κοτόπουλου μίνι στο φούρνο με πατάτες Baby και πολύχρωμες πιπεριές

Εικόνα
Μπουτάκια  μίνι στο φούρνο με πατάτες Baby και πολύχρωμες πιπεριές Ένα πολύ όμορφο και γευστικό φαγητό χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας το οποίο άνετα μπορείτε να το φτιάξετε για τα μικρά παιδιά σας. Καλοκαιρινό φαγητό με την προσθήκη άφθονης πολύχρωμης πιπεριάς που γλυκαίνει και νοστιμίζει το κοτόπουλο. Το κρέας του κοτόπουλου, κατέχει σημαντική θέση στο διαιτολόγιό μας, διότι έχει υψηλή διατροφική αξία, ενώ παράλληλα δεν επιβαρύνει τον οργανισμό με περιττές θερμίδες, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά. Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες προσφέρουν στον οργανισμό τα απαραίτητα αμινοξέα, δηλαδή τα απαραίτητα δομικά υλικά για κυτταρική λειτουργία. Παράλληλα, είναι πτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία αυξάνουν τη χοληστερίνη. Το κρέας του κοτόπουλου είναι καλή πηγή φωσφόρου και πάρα πολύ καλή πηγή νιασίνης, βιταμίνης Β6 και σεληνίου. Υλικά 1 συσκευασία   Μπουτάκια από κοτόπουλο MIMIKOS. 1 συσκευασία στρογγυλές πατάτες μικρές baby 4 Πιπεριές 

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Εικόνα
Σας γράφουμε ορισμένα πράγματα όσον αφορά το ψήσιμο της χοιρινής μπριζόλας στα κάρβουνα……….. Είτε ψήνετε στα κάρβουνα είτε στο γκάζι, αυτό που καθορίζει περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τόσο ο τύπος ψησταριάς όσο η σωστή τεχνική ψησίματος και η σωστή τοποθέτηση της φωτιά και των κάρβουνων. Όταν τα κάρβουνα ανάψουν καλά τότε αραιώστε τα ώστε να δημιουργήσετε την πολυπόθητη θράκα. Επιλέξτε εσείς την ένταση της θερμότητας ανάλογα με το κρέας που θέλετε να ψήσετε. Tα καλύτερα κάρβουνα είναι τα δρύινα, γιατί κρατάνε περισσότερο. Αποφύγετε αυτά από πεύκο ή έλατο γιατί περιέχουν ρητίνη, καθώς επίσης και της ελιάς, γιατί τινάζονται κατά την διάρκεια του ανάμματος της φωτιάς. Tο ψήσιμο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματος των τροφίμων. Eπειδή τα τρόφιμα όταν ψήνονται χάνουν μέρος από το λίπος τους, είναι λιγότερο λιπαρά, άρα και πιο υγιεινά. Ρύθμισε το ύψος της σχάρας. Οι περισσότερες ψησταριές διαθέτουν ρυθμιζόμενο ύψος σχάρας που σου επιτρέπει να

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και ούζο

Εικόνα
Ένα φαγητό το οποίο δεν χρειάζεται πολλά υλικά και κόπο για να φτιαχτεί, ένα καλοκαιρινό εξωτικό πιάτο στο οποίο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί. Υλικά 1 συσκευασία καταψυγμένες γαρίδες η φρέσκιες   1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο Λίγο βούτυρο Αλάτι πιπέρι Λίγο ξερό βασιλικό 2-3 ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους 1 πιπεριά κόκκινη και μια πράσινη μεγάλες κέρατο Λίγο ούζο Λίγη φέτα τριμμένη Λίγη πάπρικα η κόκκινο γλυκό πιπέρι Λίγο πιπεριά καυτερή ( προαιρετικό υλικό ) Εκτέλεση συνταγής Βάζουμε το σκεύος να έρθει σε θερμοκρασία ρίχνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3 λεπτά σύνολο δηλαδή ενάμιση λεπτό η κάθε πλευρά βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και ραντίζουμε με λίγο ξερό βασιλικό. Σβήνουμε τις γαρίδες με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και μετά τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε λίγο βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζουμε β

Σούπα με γαρίδες και λαχανικά και γάλα καρύδας

Εικόνα
Σούπα με γαρίδες και λαχανικά και γάλα καρύδας. Μια υπέροχη γευστική εύκολη συνταγή στην οποία έχω προσθέσει λίγο υποκατάστατο καβουριού και προαιρετικά noodles. Τα noodles αποτελούν στοιχείο της καθημερινής τροφής των κινέζων από το 5.000 π.χ. είναι τροφή φυτικής προέλευσης και προσφέρουν σημαντικές θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό.  Τα υλικά των πιάτων της ασιατικής κουζίνας, συνθέτουν ισορροπημένα διατροφικά γεύματα με έμφαση κυρίως στο ρύζι, τα noodles, τα φρέσκα λαχανικά, τα άπαχα κρέατα όπως το ψάρι, το κοτόπουλο, το μοσχάρι, η πάπια, καθώς και τα παραδοσιακά μπαχαρικά και βότανα. Τα noodles και το ρύζι που αποτελούν τη βάση της ασιατικής κουζίνας, παρέχουν σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν την κύρια πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τα noodles μοιάζουν με τον φιδέ και παρασκευάζονται από σιτάρι, ρύζι ή πατάτα. Ημερολόγιο νηστείας Δεκεμβρίου. Ορθόδοξο Χριστιανικό Νηστειοδρόμιο: (Πότε νηστεύουμε, λάδι, κρέας, ψάρι, κρασί, γαλακτοκομικά, αυγά