Αναρτήσεις

Βασική ζύμη για ΙΤΑΛΙΚΗ Πίτσα με φυσικό προζύμι

Εικόνα
Νέα βελτιωμένη συνταγή:  Βασική ζύμη για ΙΤΑΛΙΚΗ Πίτσα με  φυσικό προζύμι ΥΛΙΚΑ 500 γραμμάρια χωριάτικο σκληρό αλεύρι Μάννα Κίτρινο Από Σκληρό Σιτάρι. 1 φακελάκι στιγμιαία μαγιά 9-10 γραμμάρια 300 ml νερό χλιαρό εμφιαλωμένο 30 βαθμούς! νερό όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη σφιχτή η Sprite Κουτί (330 ml) 1,5 ενάμιση κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλάκι γεμάτο γλυκόζη 1 κουταλάκι γεμάτο του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι γεμάτο του γλυκού ρίγανη 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ελαιόλαδο 200 gr φυσικό προζύμι (προαιρετικό υλικό) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα γυάλινο μικρό μπολάκι βάζουμε λίγη από την  Sprite Κουτί  Περίπου 100ml προσθέτουμε την στιγμιαία μαγιά μαζί και την ζάχαρη και την γλυκόζη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστούν 5 λεπτά να ταϊστεί η μαγιά καλά  από τις καλύτερες της φίλες την ζάχαρη και την γλυκόζη. Σε ένα άλλο γυάλινο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κάνουμε μια μικρή λακκο

Πολύχρωμες πένες | με σολομό και κολοκύθι | αλά κρεμ

Εικόνα
Ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετικά νόστιμη τροφή με καρδιοπροστατευτική δράση, που αξίζει κανείς να δοκιμάσει και να εντάξει στις διατροφικές του επιλογές. Παραδοσιακό φαγητό της κουζίνας των Σκανδιναβών και των Ρώσων και καπνιστή λιχουδιά για τους Σκωτσέζους, ο σολομός ξεπερνά τα τοπικά σύνορα και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στα τραπέζια πολλών χωρών ως ένα ιδιαίτερο έδεσμα. Ο σολομός έχει μεγάλη διατροφική αξία και ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο. Αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές των πολύτιμων για τον οργανισμό ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία δημιουργούν μια φυσική ασπίδα προστασίας έναντι των εκφυλιστικών νοσημάτων. Πολύχρωμες πένες | με σολομό και κολοκύθι | αλά κρεμ. Εύκολο | Μερίδες 4  | Φτηνό  | 20 Προετοιμασία  |  30 – 40 Μαγείρεμα  ΥΛΙΚΑ: 400 - 500 gr Φιλέτο σολομού   50 gr Βούτυρο 50 gr Ελαιόλαδο 1 μεγάλο κολοκύθι 2 σκελίδες σκόρδο 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι λίγο ούζο αλάτι πιπέρ

PIZZA πως θα φτιάξεις την καλύτερη Ιταλική σπιτική πίτσα:

Εικόνα
PIZZA πως θα φτιάξεις την καλύτερη Ιταλική σπιτική πίτσα: Είναι πολλές φορές που θα αναρωτιέστε πως μπορείτε να φτιάξετε πίτσα όπως αυτή που τρώμε έξω σε μεγάλες αλυσίδες επώνυμων εταιριών η οποία ψήνετε στο ξύλο/φούρνο και μας δίνει ένα πολύ μαλακό και τραγανό ζυμάρι με ένα υπέροχο χρώμα στην κόρα και μπορείς να νιώσεις την υπέροχη γεύση από την γέμιση θυμίζοντας την  κουλτούρα της Ιταλίας και συγκεκριμένα της Νάπολης. Πάμε να δούμε μαζί παρέα πως μπορείτε αυτό να το κάνετε πραγματικότητα. Η πίτσα και συγκεκριμένα το ζυμάρι για να φουσκώσει και να γίνει τραγανό χρειάζεται πολύ μεγάλη θερμοκρασία βασικά θέλουμε η πίτσα και πρέπει να πάθει ένα σοκ   από την έντονη απότομη και Δυνατή θερμοκρασία δηλαδή να την αιφνιδιάσουμε και βέβαια πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή πυρωμένη επιφάνια η οποία θα μας δώσει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε και εκεί πάνω θα ψηθεί η πίτσα μας. Τα εργαλεία και σκεύη που θα χρειαστούμε απαραίτητα είναι ένα φτυάρι πίτσας και μια πέτ

Μους λευκής σοκολάτας με sauce φράουλας

Εικόνα
Αναλόγως τα μπολ που θα χρησιμοποιήσουμε  βγαίνουν και οι μερίδες. ΥΛΙΚΑ: 400gr Κρέμα Γάλακτος με 35% λιπαρά  250gr λευκή σοκολάτα κουβερτούρα 10gr φύλλα ζελατίνης, μουλιασμένα 6 φύλλα 100ml γάλα πλήρες 150gr αυγά 3 μεσαία αυγά η 60g κρόκοι αυγών (περίπου 3 κρόκοι)  120gr ζάχαρη  1 συσκευασία Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου   Για τη sauce: 200gr φράουλες  120gr ζάχαρη  Σκεύη και εργαλεία: 3 κατσαρόλια 2 φουε(σύρμα) 1 μίξερ χειρός 1 ραβδοπλεντερ 1 μαριζ 3 μπασινες Εκτέλεση: Σε μια μπασινα μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Στο μίξερ χτυπάμε καλά την Κρέμα Γάλακτος μέχρι αν γίνει σαντιγί (η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι καλά παγωμένη από πριν). Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετούμε τη ζάχαρη και ½ φλυτζάνι νερό και φέρνουμε σε βρασμό. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στο σιρόπι και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί.  Στο μεταξύ έχουμε λιώσει τη σοκολάτα σε μπέν μαρί ή φούρνο μικροκυμμάτων.  Σε μια άλλη κατσαρόλα φέρνουμε το γά