Αναρτήσεις

Μοσχαράκι µε φρέσκα φασολάκια:

Εικόνα
  Μοσχαράκι µε φρέσκα φασολάκια: Εύκολο | Μερίδες 6 | όχι πολύ ακριβό  | 30 Προετοιμασία  | 1.30 2.00  Μαγείρεμα-Ψήσιμο | Για το μοσχάρι ΥΛΙΚΑ 500 gr μοσχάρι σπάλα η ελιά κομμένο σε κομμάτια των 80 γραμμάριων 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά 2 σκελίδες σκόρδο 1 συσκευασία χυμό ντομάτας  PUMMARO Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας 500g 80 ml φρέσκο ελαιόλαδο 800 ml ζωμός κότας 3 φύλλα δάφνης Αλάτι  πιπέρι Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί 2 μικρά καρώτα ψιλοκομμένα Για τα φασολάκια 1 κιλό φασολάκια 1 λίτρο νερό 2κ/σ Λίγο αλάτι 1 Καρότο Εκτέλεση συνταγής: Καθαρίζουμε καλά τα φρέσκα φασολάκια  τις άκρες  και τα χαράζουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι και τα βράζουμε. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το σκεύος να πάρει θερμοκρασία βάζουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε πολύ καλά το κρέας. Αφού γίνει το τσιγάρισμα του κρέατος προσθέτουμε πρώτα τα καρότα και μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε και αυτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε το φαγητό με το κρασί και αφού εξατ

Ζυμαρικά ολικής με Κρουτόν σκόρδο και κόκκινη σάλτσα ελιάς

Εικόνα
  Ζυμαρικά ολικής με Κρουτόν σκόρδο και κόκκινη σάλτσα ελιάς Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή που απευθύνετε κυρίως  σε νέους χρήστες  που θέλουν να αρχίσουν να ασχολούνται  με την  μαγειρική. Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει με δυο τρόπους ο πρώτος είναι ο φυσικός και ο δεύτερος ο ποιο εύκολος  με την προσθήκη έτοιμης  σάλτσας από την Barilla. Στην συνταγή έχουμε δουλέψει με ζυμαρικά ολικής MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6 Πλούσια γεύση αλλά και θρεπτική αξία συνδυάζονται αρμονικά στο κλασικό αυτό μακρόστενο ζυμαρικό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, μια σταθερή αξία στην κουζίνα της ελληνίδας νοικοκυράς. Υλικά συνταγής: Μερικές ελιές μαύρες και πράσινες Λίγη κάπαρη Το χυμό από 3 ώριμες ντομάτες 1κ/γ πελτέ ½ κ/γ μπούκοβο ( προαιρετικό υλικό) Αλάτι  πιπέρι 4κ/σ ελαιόλαδο 1 ποτήρι λευκό κρασί Λίγο φρέσκο βούτυρο 1κ/γ ξερός βασιλικός Λίγο τριμμένο τυρί παρμεζάνα 1 πακέτο ζυμαρικά ολικής άλεσης Λίγα Κρουτόν Σκόρδο τριμμένο σε σκόνη Έχτρα αλάτι  για τα ζυμαρικά η κύβο κότας

Κολοκυθοκεφτέδες: Συνταγή μεζεδοπωλείου.

Εικόνα
  Κολοκυθοκεφτέδες:  Συνταγή μεζεδοπωλείου. Τεμ 25- 30 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 1 ώρα | εκτέλεση 15 λεπτά ΥΛΙΚΑ 1 κιλό κολοκύθια 3 χλωρά κρεμμυδάκια 1 ξερό μέτριο κρεμμύδι 120-150 gr φέτα 3 αυγά μέτρια 50 γρ το καθένα ½  ματσάκι  Λίγο δυόσμο ½  ματσάκι  Λίγο μαϊντανό ½  ματσάκι  Λίγο άνηθο 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο 4κ/σ αλεύρι  Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1κ/σ Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ 4κ/σ τριμμένη φρυγανιά Αλάτι  πιπέρι Ξύσμα από 1 lime Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα   1κ/γ μπουκοβο (προαιρετικό υλικό) Για το ντιπ γιαουρτιού: 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Χυμό & ξύσμα από 1 lime 1 κ.σ. μέλι 10 γρ. δυόσμο, ψιλοκομμένο Αλάτι Πιπέρι 2 κ.σ. ελαιόλαδο Εκτέλεση συνταγής  Πλένουμε τα κολοκυθάκια μας και τα τρίβουμε με τον τρίφτη σε μια μικρή λεκάνη. Ρίχνουμε το αλάτι αν έχετε χονδρό αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά τα αφήνουμε μισή ώρα ως έχει για να δουλέψει το αλάτι και να βγάλουν τα υγρά τους προσοχή με το αλάτι μην τα κάνετε λύσσα. Στραγγίζουμε πολύ καλά με ένα σουρωτήρι η και με τα χέρια μας πολύ καλά τ