Αναρτήσεις

Μπριάμ με πατάτες στο φούρνο απο τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Τουρλού, συμπεθεριό, σοφεγάδο, ρατατούιγ, μπριάμ. Πολλές ονομασίες, ένα αποτέλεσμα: αυτό το λαχταριστό πιάτο με την ποικιλία βραστών λαχανικών και την υπέροχη σάλτσα ντομάτας.  Κάποιοι πιστεύουν ότι επινοήθηκε την περίοδο 1720-1861 στη Νίκαια της Νότιας Γαλλίας και από εκεί μεταπήδησε στη μεσογειακή κουζίνα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι οι Γάλλοι αντέγραψαν το Καταλανικό Samfaina, ένα πιάτο που συνόδευε το ψάρι.  Σε κάθε περίπτωση, το μπριάμ εμφανίζεται στην τούρκικη παραδοσιακή κουζίνα και εν κατακλείδι και στην ελληνική.  Μπριάμ με πατάτες  στο φούρνο. Υλικά (για 4 άτομα) 5-6 κολοκυθάκια 3-4 μέτριες πατάτες 3 πράσινες πιπεριές  4 ώριμες ντομάτες 2 μεγάλα κρεμμύδια 5 σκ. σκόρδο σε φετάκια 1 φλιτζ. τσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 1 φλιτζ. τσ. δυόσμος ψιλοκομμένος 1 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη Αλάτι  πιπέρι 1κ/σ  πελτέ 1κ/γ  ζάχαρη λίγο φρέσκο βούτυρο Εκτέλεση συνταγής Ανάβου

Ριγκατόνι με μανιτάρια

Εικόνα
Ριγκατόνι με μανιτάρια. ΥΛΙΚΑ. Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι 2 ξερά κρεμμύδια. 2-3 σκελίδες σκόρδο. 1 συσκευασία μανιτάρια φρέσκα ότι ποικιλία θέλετε. Λίγο λευκό κρασί για το σβήσιμο. 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος με τα πολλά λιπαρά. Αλάτι. Πιπέρι. 1 συσκευασία ζυμαρικών Ριγκατόνι. Λίγο μπέικον προαιρετικό. Εκτέλεση συνταγής. Ανάβουμε το μάτι του φούρνου. τελευταία σκάλα. Σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικο ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο το κομμένο κρεμμύδι και τις σκελίδες σκόρδου και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα κομμένα μανιτάρια και τα αλατο πιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους αφού γίνει αυτό τα σβήνουμε με ένα μικρό ποτηράκι λευκό κρασί. Αφού αφήσουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε και αρκετό μαύρο πιπέρι και για λίγο δεν ανακατεύουμε για μα μην μας κόψει η κρέμα γάλακτος εναλλακτικά κουνάμε λίγο το σκεύος. Αφήνουμε τη

ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Εικόνα
ΤΗΓΑΝΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΥΛΙΚΑ 600 γραμ- χοιρινό κομμένο σε μπουκιές (σβέρκο, κοιλιά.) λίγο Ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί 1 ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι 1Κ/Σ Ζάχαρη Λίγη ρίγανη λίγη κρέμα βαλσαμικου ξιδιού μερικές πιπεριές πράσινες και κόκκινες Φλωρίνης. ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά το κρέας και το σουρώνουμε το αλατο-πιπερώνομαι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι να βράσει λίγο για να το ξαφρίσουμε, το ξάφρισμα γίνεται συνήθως στην αρχή του μαγειρέματος και διαρκεί περίπου 10 - 15 λεπτά. Αφού το ξαφρίσουμε σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και στην συνέχεια ρίχνουμε το βρασμένο κρέας και το τσιγαρίζουμε και αυτό! Στην συνέχεια το σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ!! Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια τις ρίχνουμε και αυτές μέσα στο τηγάνι για να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους προσθέτοντας και

Μακαρονάδα με σκόρδο και ντοματίνια

Εικόνα
Μακαρονάδα με σκόρδο, και ντοματίνια. Υλικά Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι 1 συσκευασία 500 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο 1 πακέτο μακαρόνια 6 νούμερο Αλάτι πιπέρι Ζάχαρη Παρμεζάνα η Πεκορινο τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα 1 ποτήρι ζουμί από τα βρασμένα μακαρόνια 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί. Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε μια κουταλιά κοφτή αλάτι, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι και τα ανακατεύουμε μερικές φορές με ένα πιρούνι για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα, κρατάμε ένα ποτήρι από το ζουμί τους ,αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Αφού τα σουρώσουμε, βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα και λιώνουμε λίγο βούτυρο τα ρίχνουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατ