ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΛΙΔΑΣ






ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΕΛΙΔΑΣ

ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Όλα άρχισαν στην πόλη της Γαστούνης στο νομό Ηλείας.

Η Γαστούνη είναι κωμόπολη της δυτικής Ηλείας (η τρίτη σε πληθυσμό στην Ηλεία), σημαντικό αγροτικό και εμπορικό κέντρο της περιοχής. Παλιός τόπος διαμονής των Φράγκων πριγκίπων της Αχαΐας με το όνομα La Gastogne. Όλη η γύρω περιοχή, καλούμενη Κάμπος Γαστούνης, καλύπτεται με πλούσιες καλλιέργειες αμπελιών, ελαιόδενδρων, οπωροφόρων και λαχανικών, ενώ υφίστανται επίσης πολλές βιοτεχνίες και βιομηχανίες.



Από μικρός μέσα στην ταβέρνα του παππού μου και φυσικά μέσα στην κουζίνα της γιαγιάς μου της κυράς Φανούλας η οποία είχε καταγωγή από την Σμύρνη! εκεί μέσα λοιπόν βίωσα όλα τα ερεθίσματα και όλη την τέχνη της μαγειρικής.

Έτσι λοιπόν ζυμώθηκα με όλα τα έθιμα και τις συνταγές της Πόλης και συνταγές από άλλες πόλεις της Ελλάδας και αυτό ήταν η αφορμή να αγαπήσω τόσο πολύ την μαγειρική τέχνη βλέποντας κυρίως την γιαγιά μου κάθε πρωί να κάνει την προετοιμασία του ξύλο φούρνου για να μπορέσει να φτιάξει το καθημερινό φαγητό για την οικογένεια μας όπως και το φαγητό για τους εργάτες που είχαμε στα αμπέλια μας και στα κτήματα μας.



Ο δε Παππούς Αλέξιος έχω και το όνομα του!  μετά από τα αμπέλια που είχε  διατηρούσε μεγάλη ταβέρνα στην οποία μαγείρευε η Γιαγιά μου και φυσικά και ο παππούς  και πρόσφεραν στον κόσμο πολύ ωραίο κρασί και τσίπουρο με καταπληκτικούς μεζέδες από τα δικά μας προϊόντα της γης μας.

Ενδεικτικά θυμάμαι την υπέροχη σκορδαλιά της ταβέρνα μας και τον υπέροχο μπακαλιάρο που έφτιαχνε η γιαγιά μέσα σε κουρκούτι τον οποίο τηγάνιζε σε μπόλικο φρέσκο ελαιόλαδο πάνω στο γκάζι.



Αυτό που δεν θα ξεχάσω είναι τα γλέντια και τα τραπεζώματα που κάναμε σε πολλές γιορτές του χρόνου μια και ήμασταν μεγάλη οικογένεια ο Παππούς είχε 8 παιδιά.

Να σημειωθεί ότι στην ταβέρνα της μεγάλες γιορτές του έτους μαζεύονταν οι συγγενείς και φίλοι και ακλουθούσε μεγάλο γλέντι παραδοσιακό!!



Σε αυτές της δυο κουζίνες έμαθε και την μαγειρική τέχνη και η Μητέρα μου η οποία μετά μου μετέδωσε με πολύ αγάπη και αυτή πολλά μυστικά και τον τρόπο του μαγειρέματος για πολλά άλλα προϊόντα.






Η Ιστοσελίδα που έχω δημιουργήσει απευθύνετε σε όλους εσάς που αγαπάτε  την μαγειρική τέχνη και θέλετε να ασχοληθείτε με αυτήν είτε επαγγελματικά είτε ερασιτεχνικά.

Η σελίδα απευθύνετε σε όλους όσους θέλουν να γευτούν την γνήσια παραδοσιακή ελληνική κουζίνα για να έχουν μια σωστή διατροφή με καλό μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.








Σκοπός
της σελίδας είναι να αναδείξει διάφορες συνταγές από όλη την Ελλάδα και να τις παρουσιάσει σε κάθε ενδιαφερόμενο για να μπορέσει και αυτός να αρχίσει να μαγειρεύει κυρίως για δυο λόγους για την οικονομία της τσέπης του όπως και για την καλύτερη διατροφή που μπορεί να επιτύχει μαγειρεύοντας στο σπίτι του με φρέσκα και γνήσια προϊόντα.



Οι συνταγές που δημοσιεύουμε είναι απλές συνταγές δοκιμασμένες συνταγές.
Οι οποίες δεν έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας νόστιμες και απλές συνταγές με σκοπό να χορτάσει και να ευχαριστηθεί η κάθε ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικογένεια.

Με τα τιμής  Chef Alexios Nikoloutsopoulos








Οι συνταγές μας όπως και οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι γυρισμένα όλα σε σπιτικές κουζίνες.
Έτσι ακριβώς όπως είναι το φυσικό περιβάλλον στο σπίτι μας στην κουζίνα μας όταν μαγειρεύουμε καθημερινά για την οικογένεια μας και τους φίλους μας.







Chef Alexios Nikoloutsopoulos





















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι