Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta






Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta 

Συνήθως όταν λέμε για ζυμαρικά με γαρίδες μας έρχεται στο μυαλό η συνταγή με κόκκινη σάλτσα! αυτή την φορά θα σας δείξω με κρέμα γάλακτος η οποία γίνετε υπέροχη και θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι με το σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα ακλουθώντας όλες τις οδηγίες μας.

Σε αυτή την συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά λιγκουίνι Barilla, το Linguine είναι από τα πιο διαδεδομένα Ιταλικά "μακριά" σχήματα ζυμαρικών. Η λέξη στα Ιταλικά σημαίνει "μικρές γλώσσες". Τα Linguine αντλούν την προέλευσή τους από την περιοχή της Genova με την πλούσια κουλτούρα και ιστορία.



Πως καθαρίζουμε τις γαρίδες. 
Αφαιρούμε πρώτα τα κεφάλια. Στη συνέχεια, με το ένα χέρι, κρατάμε τη γαρίδα και με το άλλο τραβάμε και αφαιρούμε το κέλυφος.
Χαράζουμε τη γαρίδα στη ράχη με ένα μικρό  μαχαίρι για να αφαιρέσουμε το μικρό έντερο  που έχει και το ανασηκώνουμε. Τραβάμε σιγά  το έντερο μέχρι να βγει τελείως και επαναλαμβάνουμε το ίδιο, σε όλες τις γαρίδες.

Αυτό το κάνουμε διότι δεν είναι ωραίο να υπάρχει αυτό το μικρό έντερο  διότι εκεί έχει διάφορες ακαθαρσίες μπορεί μέχρι και άμμο.

Προσοχή!
Οι γαρίδες δεν χρειάζεται να βράσουν για πολλά λεπτά διότι θα σας ξεραθούν!! Ένα με 2 λεπτά η κάθε πλευρά όταν τις βάζετε είναι κόκκινες μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν άσπρες είναι έτοιμες!!!Την γαρίδα την θωρακίζουμε καλά και μετά είναι έτοιμη!! τραγανή από απέξω και ζουμερή από μέσα. Αν πάρετε γαρίδες μεγάλες με κεφάλι δεν το πετάτε!! 

Τα κεφάλια έχουν όλη τη ουσία τα βάζουμε μαζί με την σάλτσα να βράσουν και μετά τα αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα τα θωρακισμένα σώματα στην περίπτωση που κάνετε συνταγή με κόκκινη σάλτσα.



Υλικά

20-25 γαρίδες φρέσκιες η κατεψυγμένες
1 συσκευασία ζυμαρικά   λιγκουίνι Barilla
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Αλάτι πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Το χυμό από μισό λεμόνι
150 γραμμάρια τυρί τριμμένο γραβιέρα Νάξου
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος πλήρες 500ml
Αλάτι χονδρό για τα ζυμαρικά
Βασιλικό αποξηραμένο



Εκτέλεση συνταγής 

Καθαρίζουμε τις γαρίδες τις βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι πιπέρι λίγη γλυκιά πάπρικα και το χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια τις γαρίδες αυτό είναι σαν μια μικρή μαριναδα.

Βάζουμε το σκεύος στην φωτιά να πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε τις γαρίδες το πολύ για 2 λεπτά η κάθε πλευρά και όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.



Βάζουμε στο τηγάνι ακόμα λίγο βούτυρο και αμέσως σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν όλα και να πάρουν ένα χρώμα.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και αμέσως ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και κατεβάζουμε την φωτιά στην μέση, μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε 1 λεπτό και αμέσως ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε το μάτι αφήνουμε την κρέμα να πάρει την φωτιά της και αμέσως ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά μας.

Και ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και αμέσως ρίχνουμε και τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να γίνουν ένα βάζοντας τελευταίο τον αποξηραμένο βασιλικό και αφήνουμε λίγο το φαγητό μας να ξεκουραστεί.



Σερβίρουμε στα πιάτα μας την επιθυμητή μερίδα οι ιταλοί ζεσταίνουν και τα πιάτα στους 60 βαθμούς, τρίβουμε και τυρί από επάνω, αν κάποιος θέλει! δεν είναι υποχρεωτικό γιατί το πιάτο από μόνο του είναι υπέροχο.

Για κρασί! τo Sauvignon Blanc είναι ένα είδος ποικιλίας κρασιού που θα ταιριάξει ιδανικά, καθώς είναι το ελαφρύτερο από τα λευκά κρασιά και διακρίνεται όχι μόνο από έντονη οξύτητα, αλλά και ξηρότητα στη γεύση. Σε περίπτωση που οι γαρίδες είναι κοκκινιστές, ένα ροζέ ή ερυθρό ελαφρύ κρασί θα ταιριάξει καλύτερα.





Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής) 
Αλέξιος Nικολουτσόπουλος 
Chef. (Pastry Chef.)
https://chefalexios.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι