Αναρτήσεις

Τραγανή σπιτική σπανακόπιτα

Εικόνα
Σπανακόπιτα με έτοιμο χωριάτικο φίλο Υλικά 1 κιλό  σπανάκι 2 ματσάκια χλωρό φρέσκο κρεμμυδάκι 3 κρεμμύδια ξερά Μισό κιλό φέτα 2 φρυγανιές 2 αυγά 1 συσκευασία έτοιμο χωριάτικο φύλλο Αλάτι πιπέρι Άνηθο Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα Λίγο ελαιόλαδο για το ταψί και το φύλλο Λίγο νερό για το φύλλο Εκτέλεση συνταγής Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι μας και το αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά Σε μια ανοξείδωτη λεκάνη γεμίζουμε νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το ζεματάμε για 2 λεπτά. Έπειτα σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και εν συνεχεία ρίχνουμε μέσα και το σπανάκι μας και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλο το μείγμα σβήνουμε το μάτι ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έχει κρυώσει το μ

Πρόσφορο με προζύμι

Εικόνα
Στην νέα βελτιωμένη συνταγή για πρόσφορο  με σπιτικό προζύμι δουλεύουμε το μέγεθος ταψάκι  18 και 20  πατήστε το σύνδεσμο. https://chefalexios.blogspot.com/2019/09/blog-post.html Συνταγή πρόσφορο με προζύμι. Συνταγή όπως γίνετε στο άγιο Όρος!! Για να φτιάξουμε πρόσφορο η πρόσφορα βασικά πρέπει να έχουμε σίγουρα μια ξύλινη σφραγίδα!!!  Για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί προσφέρουμε στο Θεό άρτο και κρασί. Τα απλά αυτά είδη της διατροφής μας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και με την παρουσία της χάρης του Αγίου Πνεύματος, μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού. Όταν κοινωνούμε προσλαμβάνουμε μέσα μας τον ίδιο το Χριστό. Για την κατασκευή του πρόσφορου θα χρειαστούμε σίγουρα μια ξύλινη σφραγίδα η οποία θα είναι σκαλιστή χειροποίητη η από μηχάνημα κοπής ξύλου βάση της μήτρας για μαζική παραγωγή. Προτείνουμε καλύτερα την σκαλιστή χειροποίητη σφραγίδα η οποία μεν είναι ποιο ακριβή σε τιμή αλλά σίγουρα είναι καλύτερη από θέμα κ

Εκπομπές μαγειρικής

Εικόνα

Παραδοσιακό σάντουιτς

Εικόνα
Παραδοσιακό σάντουιτς ΥΛΙΚΑ 1 ψωμάκι φούρνου ολικής άλεσης η ψωμάκι πολυτελείας λίγο τυρί φέτα 1 μικρή ντομάτα λίγες ελιές 1 μικρή  συσκευασία Dressing Blue cheese για τυρί Αλάτι Ρίγανη Ελαιόλαδο Εκτέλεση Ανοίγουμε στην μέση το ψωμάκι  προσεκτικά χωρίς να κοπεί στα δυο, τοποθετούμε μέσα στην ψίχα την έτοιμη σάλτσα μας ιδανική για τυριά, αμέσως βάζουμε τα κομμένα κομμάτια τυρί μέσα στο ψωμάκι και έπειτα κόβουμε την ντομάτα μας θα χρειαστούμε 3 μικρά κομμάτια τα οποία βάζουμε και αυτά μέσα στο σάντουιτς. Αμέσως ρίχνουμε λίγο αλάτι στην ντομάτα και πριν προσθέσουμε  τις ελιές ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την ρίγανη και στο τέλος τις ελιές μαζί με μια μικρή δόση από έτοιμη σάλτσα. K αλή επιτυχία! Συνταγή δημοσιευμένη από  Chef AlexiosNikoloutsopoulos Δείτε την συνταγή και σε βίντεο  https://youtu.be/swSy8UZ7ENc

PINTEREST

Πίτσα σπέσιαλ | Pizza Special όλα τα μυστικά για νόστιμη Ιταλική Πίτσα

Εικόνα
ΠΙΤΣΑ ΣΠΕΣΙΑΛ 8 ΚΟΜΜΑΤΙΑ Για ταψάκι αλουμινένιο πίτσας 40-42 cm ΥΛΙΚΑ για το ζυμάρι 300 γραμ αλεύρι τύπου 00 για πίτσα 100 γραμ νερό χλιαρό (30° – 35° C ) 1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο Υλικά γέμισης πίτσας Σάλτσας ντομάτας φτιαχτή η έτοιμη Ρίγανη Τυρί τριμμένο 300 γραμ Ζαμπόν Μπέικον ψιλοκομμένο πιπεριά πράσινη Μανιτάρια Εκτέλεση συνταγής Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιά με το νερό. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτετε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη και το λάδι. Συνεχίζετε και ζυμώνετε για 7 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική και να μην κολλά στα χέρια στα δάκτυλα. Στο τέλος ρίχνουμε πάντα το αλάτι και ξανά ζυμώνουμε λίγο Αφήνετε την ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. και την σκεπάζετε με μια βαμβακερή άσπρη πετσέτα ελαφρώς βρεγμένη. Αντί να αφήσεις τη ζύ