Αναρτήσεις

Συνταγή ζυμαρικών με σάλτσα PRIMAVERA

Εικόνα
Επειδή ο χειμερινός καιρός με κούρασε πολύ είπα να φέρω το καλοκαίρι με μια απίθανη ανοιξιάτικη καλοκαιρινή μακαρονάδα   PRIMAVERA. Είμαι μακαρονάς τι να κάνουμε!!!! Όταν η Σικελία καταλήφθηκε τον 9ο αιώνα από τους Σαρακηνούς αυτοί μετέφεραν και τις διατροφικές τους συνήθειες οι οποίες περιελάμβαναν και τα ζυμαρικά. Σε κείμενα του 12ου αιώνα γίνεται αναφορά στην παραγωγή ενός είδους σπαγγέτι στο Παλέρμο, με το όνομα “itria”, λέξη Περσική που σημαίνει “κορδόνια”. Το είδος αυτό παράγεται μέχρι και σήμερα στην Σικελία και αποκαλείται “trii”. Η πρώτη συμπληρωμένη συνταγή ζυμαρικών καταγράφεται στα μέσα του 15ου αιώνα στο βιβλίο του μάγειρα Martino da Como και αργότερα συναντάμε τα ζυμαρικά στα κείμενα του Bartolomeo Sacchi, ο οποίος μας λέει ότι τα μακαρόνια πρέπει να βράζονται για όσο διαρκούν τρία “Πάτερ Ημών”. Από τον 15ο αιώνα και μετά τα μακαρόνια αρχίζουν να κατασκευάζονται και σε εμπορική βάση, μέχρι όμως τον  17ο αιώνα δεν κατελάμβαναν σημαντική θέση στην

Γρήγορη Γαρίδομακαρονάδα με Λιγκουίνι από τον Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Εικόνα
Γρήγορη Γαρίδομακαρονάδα με Λιγκουίνι. Στην αγορά υπάρχουν κυρίως κατεψυγμένες γαρίδες εισαγωγής, μπορείτε όμως να βρείτε και φρέσκιες γαρίδες ελληνικής παραγωγής. Οι γαρίδες χωρίζονται σε νούμερα, ανάλογα με το μέγεθός τους. Ξεκινώντας από τις γαρίδες νούμερο 0 (γνωστές και ως «γαρίδες Ατλαντικού»), οι οποίες είναι οι μεγαλύτερες (από 100 έως 120 γρ. η καθεμία), μικραίνουν σε μέγεθος όσο μεγαλώνει το νούμερο.  Οι γαρίδες νούμερο 6 είναι οι πιο μικρές (10-15 γρ. η καθεμία), ενώ η τιμή τους είναι αντίστοιχη του μεγέθους. Τα μεγέθη δεν έχουν βγει έτσι τυχαία αλλά έχουν προέλθει από το παγκόσμιο Ωκεανογραφικό ινστιτούτο. Οι γαρίδες καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου. Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε σελήνιο. Το σελήνιο έχει σημαντικές

Σάλτσα λουκάνικου με ζυμαρικά Λιγκουίνι

Εικόνα
Σάλτσα λουκάνικου με ζυμαρικά Λιγκουίνι Μια υπέροχη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε πολύ γρήγορα, χωρίς μεγάλο βαθμό δυσκολίας και να την απολαύσετε μαζί με τους φίλους σας πίνοντας ένα ποτήρι λευκό η ροζέ κρασί. ΥΛΙΚΑ  ποσότητα για 4 άτομα. 2 λουκάνικα μοσχαρίσια με πράσο 2 λουκάνικα χοιρινά  πικάντικα 1 συσκευασία  ζυμαρικά Λιγκουίνι 500 gr 250 ml ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια μέτρια 3 σκελίδες σκόρδο Μερικές πολύχρωμες πιπεριές 2 κ/γ πελτέ 1 συσκευασία ντομάτας κονκασέ 1 κύβο λαχανικών Λίγο κόκκινο κρασί για το σβήσιμο Λίγη ζάχαρη Αλάτι-πιπέρι 1 κ/γ ρίγανη Λίγο κόκκινο πιπέρι γλυκό Πάπρικα 1 λεμόνι. Εκτέλεση συνταγής Ανοίγουμε την εστία της κουζίνας στο τέρμα και ζεσταίνουμε το σκεύος μας στην συνέχεια ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να ασπρίσουν και να μαλακώσουν. Συνεχίζουμε σοτάροντας το λουκάνικο το οποίο θέλει λίγο περισσότερο χρόνο διότι σαν υλικό είναι λίγο ποιο σκληρό. Μό

Μοσχάρι σούπα

Εικόνα
Μοσχάρι  σούπα Η  σούπα μοσχάρι είναι μια ζεστή και θρεπτική, πεντάνοστιμη γευστική συνταγή ειδικά τώρα το χειμώνα, δυναμωτική φαγητό-φάρμακο για τα παιδιά και τους ασθενείς. ΥΛΙΚΑ 500 γραμμάρια μοσχάρι  (λαιμός σβέρκο η ελιά) ιδανικό για σούπα βραστό. 250 ml ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κρεμμύδια μέτρια 3-4 καρότα 3-4 πατάτες Λίγο κρασί λευκό η κόκκινο για το σβήσιμο 1 λεμόνι 1 κύβο λαχανικών 1,5 λίτρο ζεστό νερό Αλάτι-πιπέρι Λίγο σέλινο (προαιρετικό υλικό) Λίγο Μπουκοβο (προαιρετικό υλικό) Λίγο κριθαράκι η ρύζι για την σούπα *** Εγώ προσωπικά βράζω το φαγητό σε μια πολύ καλή ανοξείδωτη κατσαρόλα, εκεί θα αργήσει  αλλά το φαγητό πιστεύω θα γίνει ποιο νόστιμο και δεν θα χάσει τα συστατικά και τις πρωτεΐνες του. Εσείς μπορείτε να το βράσετε στην χύτρα ταχύτητας για ποιο γρήγορα. Εκτέλεση συνταγής Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα αφού ζεστάνουμε το σκεύος μας ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στην συνέχεια σοτάρουμε το κρέας και το θωρακίζο